Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


PREZIDENTO RINKIMAI
I. Šimonytė dalyvaus vidiniuose TS-LKD rinkimuose dėl kandidatūros į prezidento postą
ELTA
Josvydas Elinskas/ELTA
I. Šimonytė.

Premjerė Ingrida Šimonytė nutarė dalyvauti vidiniuose Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos rinkimuose dėl kandidatūros į prezidento postą.

Apie tai politikė trečiadienį pranešė savo „Facebook“ paskyroje.

„Išbėgsiu į aikštelę TSLKD primariuose. Kodėl? Na, 60+ skyrių nominacija įpareigoja. Motyvų daug ir įvairių, bet sudėjus viską į vieną mintį – noriu, kad nuosaikūs, proeuropietiškos dešinės Lietuvos piliečiai tikrai turėtų už ką įmesti balsą“, – rašė I. Šimonytė.

Politikė taip pat nurodė, kad neketina pretenduoti tapti eurokomisare, „nepaisant karštai verdančios diskusijos“.

„Man Lietuvoj tvoros žydi“, – nurodė premjerė.

Trečiadienį TS-LKD skyrių iškelti kandidatai partijos Prezidiumui turi pateikti atsakymą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose.

Didžioji dauguma TS-LKD partijos skyrių prezidento rinkimuose siūlo dalyvauti premjerei I. Šimonytei, partijos pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui ir socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Be I. Šimonytės, G. Landsbergio bei M. Navickienės, daugiau nei pusė partijos skyrių siūlo prezidento rinkimuose kandidatuoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui (NSGK) Laurynui Kasčiūnui, krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui, Seimo pirmininkės pavaduotojui Pauliui Saudargui.

18 TS-LKD skyrių taip pat iškėlė partijai nepriklausančią buvusią prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Visgi, penktadienį partijos lyderis G. Landsbergis pranešė rinkimuose į šalies vadovo postą nedalyvausiantis. I. Šimonytei pranešus apie savo kandidatūrą, vėliau trečiadienį vidiniuose rinkimuose pranešė nedalyvausianti ir M. Navickienė. Tokį patį sprendimą priėmė ir A. Anušauskas.

2023 10 04 12:31
Spausdinti