Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 30 d.


KONSERVUOTOS NUOSTATOS
I. Šimonytė partijai – dovana, partija I. Šimonytei – prakeiksmas interviu
Karolis Juršys
ELTA / Julius Kalinskas
Ingridos Šimonytės prezidentinės kampanijos programos pristatymo renginys.

Likus mėnesiui iki prezidento rinkimų Ingridos Šimonytės rinkimų kampanija dar tik pradeda įsibėgėti. Apie tai, kokią poziciją I. Šimonytę užima ją delegavusioje partijoje ir kokie yra jos tikslai dalyvaujant prezidento rinkimuose, kalbamės su Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesoriumi Tomu Janeliūnu.

„Partijai su I. Šimonyte pasisekė labiau, nei I. Šimonytei pasisekė su partija“, – IQ juokaudamas teigė T. Janeliūnas. Anot pašnekovo, nors I. Šimonytės kaip Vyriausybės vadovės vertinimas visuomenėje yra itin prastas, ji – geriausia, ką partija turi.

Prisiminkime pirminius Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos rinkimus, kai I. Šimonytė buvo iškelta į prezidento rinkimus. Visi buvę partijos kandidatai atsitraukė, nors jos kaip ministrės pirmininkės vertinimas yra rekordiškai žemas. Kodėl partija vis dėlto nenusprendė ieškoti kito kandidato?

– Konservatoriams I. Šimonytės labai reikėjo. Ir tai, kad ji galiausiai tapo partijos nare, kuri greičiausiai bus kita partijos vadovė, yra dovana partijai. Kita vertus, tai yra ir našta, kuri slegia I. Šimonytės pečius kaip Vyriausybės vadovės, bet šiuo metu konservatoriai neturi lygiaverčio lyderio ir akivaizdu, kad jos gebėjimai, autoritetas partijoje yra didžiulis. Aš manau, kad dėl to niekas nenorėjo išsišokti ir konkuruoti su ja, nes akivaizdu, kad galimybės laimėti prieš ją nebuvo, o vėliau turėti nuoskaudų partijoje taip pat niekam nebuvo troškimo.

2024 04 15 12:00
Spausdinti