Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


ŠVIETIMAS
I. Šimonytė patvirtinto gavusi G. Jakšto atsistatydinimo prašymą
ELTA ir IQ
Josvydas Elinskas/ELTA
Gintautas Jakštas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas praėjusią savaitę pateikė atsistatydinimo prašymą, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Jis atėjo pas mane aštuntą valandą su atsistatydinimo prašymu“, – pirmadienį žurnalistams teigė premjerė.

Pasak jos, toks ministro žingsnis rodo, kad G. Jakštas rimtai vertina susiklosčiusią situaciją dėl moksleivių tarpinių patikrinimų.

„Ministrui tikrai užtenka nuovokos įvertinti, kad ta situacija, kuri susiklostė su tarpiniais atsiskaitymais, nėra labai maloni“, – teigė premjerė.

Visgi, kaip pabrėžė I. Šimonytė, švietimo, mokslo ir sporto ministro prašymo ji nepatenkino. „Joks naujas ministras atsisėdęs į ministro kėdę šios situacijos pataisyti greitai negalės. Tad mes sutarėme, kad ministras su savo komanda tą daro. O prie diskusijų apie atsistatydinimus grįšime, kai viskas bus išspręsta“, – sakė premjerė.

Prezidentas G. Jakštą vadina klaida

Šeštadienį Kaune su rinkėjais susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda už uždarų durų pripažino, kad patvirtindamas G. Jakštą ministru vis dėlto padarė klaidą.

„Čia viena iš skaudesnių temų, ypač prisimenant, kas pastaruoju metu įvyko. Nesiseka mums su ministrais, pasakysiu atvirai. Manau, kad padariau klaidą patvirtindamas šitą ministrą“, – teigė prezidentas.

IQ primena, kad prasidėjus vienuoliktokų tarpinių patikrinimų sesijai, kilo švietimo bendruomenės nepasitenkinimas dėl netinkamai parengtų užduočių.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybei paskelbus, kad nebus atsitraukta nuo nepasitenkinimą sukėlusių moksleivių tarpinių patikrinimų, opozicijos atstovai prakalbo apie interpeliacija ministrui.

2024 03 18 09:29
Spausdinti