Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
I. Šimonytė: rusų oligarchų reakcijos rodo Vakarų sankcijų poveikį, jas reikia stiprinti
BNS
BNS foto
I. Šimonytė.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Rusijos oligarchų reakcijos rodo Vakarų sankcijų poveikį, tačiau jas ir toliau reikia stiprinti.

Taip ji kalbėjo per bendrą Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos ministrų pirmininkų spaudos konferenciją Varšuvoje, Kremliaus pajėgoms tęsiant invaziją prieš kaimyninę valstybę.

„Iš Rusijos oligarchų matome, jog sankcijos yra skaudžios ir jos veikia. Anksčiau girdėdavome diskusiją, kad gal sankcijos nėra labai veiksmingas ginklas. Aš drįsčiau pasakyti, kad mes niekada neturėjome tikrų sankcijų ir tik dabar pradedame jas turėti“, – pirmadienį teigė Lietuvos premjerė.

„Labai gaila, kad taip vėlai, nes už tai Ukrainos žmonėms tenka mokėti per didelę kainą. Visas sankcijų poveikis pasireikš tik ilgalaikėje perspektyvoje, bet mes turime ir dabar jas stiprinti ir plėsti, kad Rusijos karas kainuotų kaip įmanoma brangiau“, – pridūrė I. Šimonytė.

Pasak ministrės pirmininkės, sankcijos turi paliesti ne tik Rusiją, bet ir Baltarusiją, kuri „išnuomojo savo žemę šitai niekingai invazijai į Ukrainą“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 14 13:27
Spausdinti