Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


KETVIRTADIENIO KALEIDOSKOPAS
Įtarimai A. Vrubliauskui, naujametinių Rusijos antskrydžių padariniai ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Žygimantas Gedvila/BNS
Algirdui Vrubliauskui pareikšti įtarimai.

Svarbiausių sausio 4-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Į STT akiratį pakliuvo buvęs Alytaus meras A. Vrubliauskas

Buvusiam Alytaus merui Algirdui Vrubliauskui Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus dėl piktnaudžiavimo savivaldybės lėšomis. Tyrimo duomenimis, įtariamasis, vykdydamas individualią veiklą, patirtas degalų pylimo ir transporto priemonių remonto išlaidas galbūt deklaruodavo ir kaip išlaidas, susijusias su tarybos nario veikla. Vėliau buvo pranešta, kad A. Vrubliauskas sustabdė narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje.

Marius Morkevičius/ELTA
Algirdui Vrubliauskui pareikšti įtarimai.

Tęsiasi kova dėl diplomatų skyrimo

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tvirtino, kad jai apmaudu klausytis iš prezidentūros sklindančių aiškinimų, esą už įstrigusį ambasadoriaus Lenkijoje paskyrimo procesą kaltas „valstybininkų“ klanas. Tokią versiją į viešąją erdvę paleido prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas.

Po naujametinių Rusijos antskrydžių – naujos NATO ir Ukrainos derybos dėl oro gynybos

Kitą savaitę NATO ir Ukrainos ambasadoriai surengs specialų susitikimą, kurio tikslas – paskatinti Aljansą greičiau pristatyti Kyjivui reikalingą oro gynybos įrangą. Kyjivo teigimu, naujausios atakos rodo, kad Vakarų sąjungininkės turi paspartinti oro gynybos įrangos, kovinių bepiločių orlaivių ir didelio nuotolio raketų pristatymą.

Unian
Karas Ukrainoje.

D. Trumpas siekia dalyvauti rinkimuose Kolorade

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį paragino Aukščiausiąjį Teismą panaikinti teismo sprendimą, kuriuo jam buvo uždrausta dalyvauti rinkimuose Kolorado valstijoje. Buvusio prezidento teisininkų komanda 43 puslapių dokumente paprašė konservatorių dominuojamo Aukščiausiojo Teismo, kuriame yra trys paties D. Trumpo paskirti teisėjai, sutikti nagrinėti bylą ir panaikinti Kolorado teismo sprendimą.

Scanpix
Donaldas Trumpas.

„Vičiūnų grupė“ – karo rėmėjų sąraše

Ukrainos nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra ketvirtadienį Lietuvos bendrovę „Vičiūnų grupė“, kuriai priklauso maisto prekių ženklas „Viči“, įtraukė į tarptautinį karo rėmėjų sąrašą.

2024 01 04 17:00
Spausdinti