Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


POKYČIAI
K. Navickas planuoja dirbti Seime vietoje besitraukiančio M. Majausko
BNS
Dainius Labutis/ELTA
K. Navickas.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sako planuojantis dirbti Seime po to, kai apie pasitraukimą iš parlamento pranešė pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatų sąrašą išrinktas Mykolas Majauskas.

K. Navickas turėtų užimti šio parlamentaro vietą.

„Dalyvaudamas rinkimuose apsisprendi, kad dalyvausi politikoje, – žurnalistams apie tai, ar yra nusprendęs dirbti Seime sakė K. Navickas. – Atsisakyti aš neketinu, taip.“

Politikas pagal kompetenciją teigė save matantis Aplinkos apsaugos ar Kaimo reikalų komitete, tačiau pabrėžė, jog tai „yra frakcijos sprendimas“.

K. Navickas sakė apie tai, jog patenka į Seimą, sužinojęs, kai vyko į parodos „Ką pasėsi...“ atidarymą, todėl dar nespėjo apie tai pasišnekėti su konservatorių frakcijos kolegomis.

„Tikrai nustebau, tikrai nesitikėjau“, – sakė ministras.

Buvęs Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas M. Majauskas ketvirtadienį pranešė atsisakantis parlamentaro mandato bei grįžtantis į privatų sektorių.

Prašymą dėl Seimo nario įgaliojimų nutraukimo Vyriausiajai rinkimų komisijai M. Majauskas sakė planuojantis pateikti kitą savaitę.

Pernai gruodžio pradžioje politikas pašalintas iš TS-LKD, nes nevykdė partijos prezidiumo įpareigojimo ir su Vyriausybe nesuderino siūlymų dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų.

Netrukus po to M. Majauskas atsistatydino iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkų, pasitraukė iš TS-LKD frakcijos Seime.

Pastaruoju metu jis dirbo Mišrioje Seimo narių grupėje, priklausė Kultūros komitetui.

2023 03 30 13:18
Spausdinti