Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


EPP KONGRESAS
Konservatorių dalia: Lietuvoje – keiksmai, užsienyje – aplodismentai
Evaldas Labanauskas, specialiai iš Bukarešto
EPP
Ingrida Šimonytė EPP kongrese.

Savam krašte pranašu nebūsi. Šį posakį, regis, vėl patvirtina konservatoriai – Lietuvoje populiarumu nepasižymintys, bet ne kartą ant scenos lipę ir aplodismentų sulaukę per didžiausios europarlamentinės grupės Europos liaudies partijos (EPP) kongresą, vykstantį Bukarešte.

Į trečiadienį ir ketvirtadienį Rumunijos sostinėje vykstantį EPP kongresą susirinko per 2 tūkst. dalyvių iš 44 šalių, atstovaujančių 84 Europos partijoms, 15 valstybių ir vyriausybių vadovų. Tėvynės sąjunga-krikščionys demokratai taip pat atsiuntė solidų desantą, kuriame – Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė, Žygimantas Pavilionis ir kiti.

Akcentas – Ukraina

Trečiadienį dalis jų lipo ant kongreso scenos ir sulaukė aplodismentų. Vilija Aleknaitė-Abramikienė ir A. Kubilius dalyvavo diskusijoje apie Europos saugumą. Pasak europarlamentaro A. Kubiliaus, didžiausia grėsmė Europai – Rusija, ir siekiant tvarios taikos Europai reikia dviejų elementų: Ukrainos pergalės kare ir Rytų partnerystės šalių integracijos į ES bei NATO.

2024 03 07 08:34
Spausdinti