Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


KARAS UKRAINOJE
Kultūros ir švietimo ministrai Liuksemburge tarsis dėl pagalbos Ukrainai
BNS
BNS Foto
Jurgita Šiugždinienė.

Lietuvos kultūros ministras bei švietimo, mokslo ir sporto ministrai Simonas Kairys bei Jurgita Šiugždinienė pirmadienį dalyvaus ES Tarybos, skirtos švietimui, jaunimui, kultūrai ir sportui, posėdyje Liuksemburge.

Kultūros ministrai diskutuos dėl veiksmų, skirtų apsaugoti kultūros sektorių ir jame dirbančius žmones, paveiktus Rusijos karinės agresijos Ukrainoje.

Baltijos šalys taip pat kvies Europos Komisiją intensyviau kovoti su Rusijos dezinformacija ES ir blokuoti daugiau Rusijos televizijos kanalų, pranešė Kultūros ministerija.

Liuksemburge taip pat bus tvirtinamos ES kultūros ministrų tarybos išvados dėl tarpkultūrinių mainų stiprinimo pasitelkiant menininkų ir kultūros bei kūrybos sektorių specialistų mobilumą, daugiakalbystę skaitmeniniame amžiuje bei tarybos išvados dėl Europinės strategijos dėl kultūros ir kūrybos industrijų ekosistemos kūrimo.

Švietimo ministrai tarsis, kokių neatidėliotinų veiksmų ir solidarumo priemonių turėtų būti imamasi dėl susidariusios situacijos Ukrainoje.

ES ministrai taip pat aptars, kaip geriau valdyti švietimo krizes, kokios galimybės jas iš anksto numatyti ir pasiruošti.

Surengtuose neformaliuose susitikimuose švietimo ministrai svarstys apie kokybiškas švietimo investicijas, aptars Europos universitetų iniciatyvų finansavimą.

Už sporto sritį atsakingi ministrai Taryboje svarstys, ko sporto srityje galėtų imtis šalys, norinčios apginti europines vertybes ir padėti ukrainiečių tautai, aptars, kokių pokyčių reikėtų, organizuojant ir reglamentuojant sportą Europoje. Į diskusiją pakviestas Europos olimpinių komitetų asociacijos prezidentas Spyros Capralos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 04 08:18
Spausdinti