Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 30 d.


PARAMA UKRAINAI
Lietuvos parama Ukrainai pasiekė 1 mlrd. eurų
BNS
Freepik

Bendra Lietuvos parama nuo Rusijos invazijos besiginančiai Ukrainai pasiekė 1 mlrd. eurų, ketvirtadienį pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Skaičiuojama, kad bendra Lietuvos karinė, humanitarinė ir finansinė parama Ukrainai pasiekė 1 mlrd. eurų, o tai sudaro 1,42 proc. BVP 2022 metams“, – nurodoma pranešime.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė paramą Ukrainai ir šios šalies atstatymą po karo aptarė Londone vykusios konferencijos apie Rusijos invazijos nuniokotos šalies atstatymą metu.

„Buvimas šios konferencijos dalimi suteikia galimybę ne tik išreikšti politinę poziciją, tačiau taip pat susitikti su verslo atstovais ir aptarti labai konkrečius Ukrainos poreikius bei tolesnius atstatymo darbus. Tai itin svarbu, nes be privataus verslo ir organizacijų įsitraukimo Ukrainos atstatymas taptų kone neįmanomu“, – renginio metu kalbėjo A. Armonaitė.

„Taip pat, siekiant atkurti modernią, atsparią ir novatorišką Ukrainą, itin svarbu sutelkti dėmesį į inovacijas ir skaitmenizaciją, kur Ukraina jau dabar turi stiprius pagrindus ir net karo sąlygomis užtikrina technologijų tinkamą veikimą“, – pridūrė ji.

Ministrė taip pat dalyvavo Ukrainos skaitmeninės transformacijos aptarimui skirtoje sesijoje, kurios metu pristatyti Ukrainos skaitmenizacijos srityje atlikti darbai, ateities vizija ir šio sektoriaus atsparumas.

Lietuva šiuo metu taip pat įgyvendina kelis Ukrainos infrastruktūros atstatymo projektus.

Vienas iš jų jau užbaigtas – ukrainiečiams perduota mobilioji gyvenvietė Borodyankoje, skirta 36 namų netekusioms šeimoms.

Lietuva siekia atstatyti sprogimų apgadintą mokyklą Borodyankoje ir rūpinasi darželio Irpinėje renovacija. Tikimasi, kad projektai bus užbaigti šių metų rudenį. Taip pat Lietuva pradėjo elektros skirstomojo tinklo modernizavimo darbus Mykolajive.

2023 06 22 15:35
Spausdinti