Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VIZITAS
Lietuvos prezidentas kartu su Estijos, Latvijos ir Lenkijos kolegomis vyksta į Kyjivą
BNS
BNS Foto

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda kartu su Estijos, Latvijos ir Lenkijos vadovais trečiadienį vyksta į karo niokojamos Ukrainos sostinę Kyjivą.

„Vykstame į Kyjivą su tvirta politinio palaikymo ir karinės pagalbos žinia. Lietuva toliau rems Ukrainos kovą už suverenumą ir laisvę“, – tviteryje skelbė prezidentas.

Jis pasidalijo nuotrauka, kurioje drauge su kitais šalių lyderiais yra įamžintas šalia traukinio.

G. Nausėda antradienį lankėsi Lenkijoje, kur kartu su šios šalies, Latvijos prezidentais ir Estijos užsienio reikalų ministre aptarė karo Ukrainoje eigą, paramą Ukrainai ir NATO rytinio flango stiprinimą.

Kaip BNS sakė prezidento patarėjas Tomas Beržinskas, daugiau informacijos apie vizitą dėl saugumo kol kas nėra skelbiama. Plačiau apie vizitą Prezidentūra žada informuoti vėliau.

Ukrainoje prezidentas lankosi su Lenkijos, Latvijos ir Estijos prezidentais Andrzejumi Duda, Egilu Levitu ir Alaru Kariu.

„Pakeliui į Kyjivą – miestą, kuris nuo mano pastarojo vizito siaubingai nukentėjo dėl Rusijos pradėto karo“, – tviteryje rašė Estijos vadovas A. Karis.

Jo teigimu, vizitu siekiama išreikšti stiprią paramą ukrainiečiams, taip pat ketinama susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Mūsų tikslas – paremti prezidentą Zelenskį ir Ukrainos gynėjus šiuo svarbiu šiai šaliai metu“, – naujienų agentūrai PAP sakė šios šalies prezidento patarėjas Jakubas Kumochas.

Apsilankyti Ukrainoje planavo ir Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris, tačiau Kyjivas nurodė, kad jo viešnagė nepageidaujama.

„Buvau pasiruošęs vykti į Ukrainą, tačiau to nenorėjo Kyjivas“, – Vokietijos vadovą cituoja agentūra AFP.

Vokietija pastaruoju metu kritikuojama dėl ne tokios griežtos reakcijos Rusijos atžvilgiu bei dėl per menkos paramos Rusijos užpultai Ukrainai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 13 12:00
Spausdinti