Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


LRT
LRT tarybos pirmininkas E. Valatka patvirtino: į generalinio direktoriaus postą kandidatuoja du žmonės
ELTA
IQ

Dėl LRT generalinio direktoriaus posto rungsis du kandidatai – dabartinė nacionalinio transliuotojo laikinoji vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir komunikacijos specialistas Aistis Zabarauskas. LRT tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka patvirtino, kad daugiau paraiškų į šį postą nebuvo gauta.

„Tik du kandidatai. Jie praėjusią savaitę prisistatė visuomenei, pasiskelbė. Šiandieną pagal atnaujintą tvarką skelbiamos jų programų santraukos“, – Eltai teigė E. Valatka.

„Tarybos posėdis yra numatytas birželio 6 dieną. Tada bus susitikimas su kandidatais, vėlgi išklausymas jų programos, diskusijos ir po to balsavimas“, – pridūrė tarybos pirmininkas.

Jis patikino, kad birželio 6 dieną planuojama skelbti ir balsavimo rezultatus.

„Labai tikėkimės, kad viskas bus sklandu“, – sakė E. Valatka, primindamas, kad kovo mėnesį vykusiuose LRT generalinio direktoriaus rinkimuose iš šešių kandidatų, dėl nepakankamai surinkto balsų kiekio, nebuvo išrinktas nei vienas.

E. Valatkos teigimu, antradienį įvykusio LRT tarybos posėdžio metu buvo atplėšti du gauti vokai su kandidatų į postą dokumentais. Anot jo, iki balsavimo už kandidatus visuomenė galės su jais susipažinti.

„Praeitą penktadienį, kadangi dokumentų pridavimo terminas buvo 17 valanda, tai 17 valandą buvo gauti du vokai. Kas tie žmonės, nebuvo viešinama, nes vokus tik vakar tarybos posėdžio metu mes atplėšėme. Visi dokumentai pateikti, patys vokai buvo nesugadinti, viskas tvarkingai. Bet patys kandidatai prieš tai pasiskelbė“, – pasakojo E. Valatka.

„Visuomenė galės susipažinti ir su programų santraukomis, ir, galbūt, pakalbinti kandidatus“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę komunikacijos agentūros „Adverum“ vadovo pareigas ėjęs A. Zabarauskas paskelbė dalyvausiantis pakartotiniame konkurse dėl LRT generalinio direktoriaus posto. Apie tai viešųjų ryšių specialistas penktadienį pranešė savo „Facebook“ paskyroje ir nurodė, kad traukiasi iš komunikacijos agentūros vadovybės.

Kovo mėnesį įvykusiuose LRT generalinio direktoriaus rinkimuose iš šešių kandidatų, dėl nepakankamai surinkto balsų kiekio, nebuvo išrinktas nei vienas.

Įvykdžius du balsavimo turus nei vienas iš kandidatų pirmame ture nesurinko daugiau nei 7 balsų. Antrajame ture kandidatai surinko po vienodą balsų skaičių.

Gegužės mėnesį surengtas pakartotinis konkursas.

LRT generalinį direktorių konkurso būdu skiria 12 narių LRT taryba. Tarybai šiuo metu vadovauja Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius E. Valatka.

2023 05 24 15:53
Spausdinti