Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 1 d.


NEDALYVAUS PREZIDENTO RINKIMUOSE
LSDP remia G. Nausėdos kandidatūrą rinkimuose: nesutaria, kaip vertinti prezidento vidaus politikos veiksmus
ELTA
Dainius Labutis/ELTA
Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) konferencija.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) šeštadienį išreiškė paramą dabartinio šalies vadovo Gitano Nausėdos kandidatūrai artėjančiuose prezidento rinkimuose. Visgi socdemai nesutaria, kaip vertinti G. Nausėdos sprendimus vidaus politikoje.

LSDP garbės pirmininkas Vytenis Povilas Andriukaitis akcentavo, kad reikia sutelkti pastangas, jog dabartinis šalies vadovas laimėtų jau pirmajame rinkimų ture.

„Mes turime aktyviai dalyvauti prezidento rinkimuose ir stiprinti visuomenės apklausų lyderio galimybes laimėti šiuos prezidento rinkimus jau pirmajame ture. Tai leistų visiems mums geriau mobilizuotis kituose rinkimuose“, – šeštadienį sakė V. Andriukaitis.

Nors politikas pabrėžė, kad socialdemokratai kritiškai vertina prezidento žingsnius vidaus politikoje, tačiau, pasak jo, G. Nausėdos vykdoma užsienio politika yra teisinga.

„Taip, mes norime, kad prezidento institucija kuo greičiau ir stabiliau dirbtų. Mes kritiškai vertiname G. Nausėdos žingsnius vidaus politikoje (...), bet užsienio politikoje klaidų didelių jis nepadarė“, – sakė V. Andriukaitis.

Visgi LSDP frakcijos Seime seniūnė Rasa Budbergytė nesutiko su V. Andriukaičio mintimis dėl prezidento klaidų vidaus politikoje.

„Nepritariu tiems, kurie sako, kad jis daro klaidų vidaus politikoje. Visos iniciatyvos, aš nekalbu apie veto, galbūt galima diskutuoti kai kuriais klausimais, bet visos inciatyvos, mano nuomone, žmonių atžvilgiu yra teisingos. Kas yra labai socialdemokratais svarbu“, – sakė R. Budbergytė.

„Todėl, aš manau, jeigu nuspręsime, kad remiame (G. Nausėdą – ELTA), mes nesuklysime“, – pabrėžė ji.

Socialdemokratai palaikymą šalies vadovui išsakė oficialiu pareiškimu.

„Įvertinusi visus išsikėlusius arba iškeltus kandidatus, LSDP labai aiškiai mato, kad Prezidentas Gitanas Nausėda stabiliai turi didžiausią gyventojų pasitikėjimą. Tai patvirtina sociologinės gyventojų apklausos, rodančios didelę tikimybę išrinkti Prezidentą jau pirmajame rinkimų ture“, – rašoma LSDP pareiškime.

„Todėl socialdemokratai, įvertinę dviejų – Prezidento ir Seimo rinkimų – svarbą, sieks konsoliduoti Lietuvos rinkėjus pačiam geriausiam sprendimui ir rekomenduoja palaikyti Gitano Nausėdos kandidatūrą Prezidento rinkimuose“, – akcentuojama dokumente.

LSDP pareiškime taip pat akcentuojama, kad socialdemokratai aktyviai dalyvaus visuose svarbiausiuose šių metų politiniuose įvykiuose, įskaitant ir prezidento, Seimo, Europos Parlamento rinkimus.

2024 02 03 12:19
Spausdinti