Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 1 d.


PREZIDENTO RINKIMAI
LSDP skyriams keliant kandidatus į prezidentus, dažniausiai skamba V. Blinkevičiūtės pavardė
ELTA
ELTA
Vilija Blinkevičiūtė.

Kandidatus į šalies vadovus keliantys Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) skyriai dažniausiai mini europarlamentarės Vilijos Blinkevičiūtės pavardę.

Kaip Eltai teigė LSDP komunikacijos skyriaus vadovas Justinas Argustas, partijos pirmininkės V. Blinkevičiūtės kandidatūrą į šalies vadovus iškėlė 11 skyrių. Savo ruožtu kitų socialdemokratų pavardės minimos tik pavieniui.

„Po vieną skyrių yra iškėlę V. Andriukaičio, N. Cesiulio, Š. Biručio kandidatūras, o Vilniaus miesto skyriaus grupė „Momentum“ teikia G. Palucko ir L. Gudžinsko kandidatūras“, – Eltai teigė J. Argustas.

Dėl LSDP kandidato prezidento rinkimuose turės apsispręsti partijos taryba. Kaip pažymėjo partijos atstovas, tai turėtų įvykti gruodžio arba sausio mėnesį.

Apie dalyvavimą prezidento rinkimuose jau yra pranešusi konservatorių kandidatė premjerė Ingrida Šimonytė, „valstietis“ Aurelijus Veryga, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška. Apie savo kandidatūrą paskelbė ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, teisėsaugos akiratyje esantis ir riaušių byloje teisiamas Antanas Kandrotas-Celofanas.

ELTA primena, kad artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę.

2023 10 21 11:32
Spausdinti