Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


PASAULIS 2023. LIETUVA
Merų kadencijų ribojimai nesutrukdys politikos veteranams nuskinti dar po vieną pergalę
Ovidijus Lukošius
BNS
Jūs laukiat? Aš sugrįžtu.

Šiek tiek pasiilgę daugiau nei dvejus metus Lietuvoje nerengtų rinkimų kovo 5 d. šešiasdešimties savivaldybių gyventojai rinks merą ir savivaldybių tarybų narius.

2022-aisiais buvo pakeisti merų įgaliojimai ir įvestas trijų kadencijų po ketverius metus ribojimas. Tačiau skaičiuoti pradedama tik dabar, tad net ir merai veteranai gali valdžioje išsilaikyti dar 12 metų, jei tik laimės trejus rinkimus iš eilės.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

Ilgaamžiškumo valdžioje rekordas priklauso Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovui Gintautui Gegužinskui, Pasvalio rajonui vadovaujančiam 30 metų. Taip pat konservatorius Algirdas Vrubliauskas Alytaus rajoną valdo 24 metus, o liberalas Antanas Černeckis Rietavui ir nepartinis Ričardas Malinauskas Druskininkams – po 23 metus. Vyriausiasis iš jų A. Černeckis yra 63-ejų, A. Vrubliauskui – 56-eri, tad net ir įveikę dar tris kadencijas jie būtų gerokai jaunesni už JAV prezidentą Joe Bideną.

2023 01 03 06:45
Spausdinti