Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


PROTESTAI
Mitinguotojai Vilniuje išsiskirstė iš Lukiškių aikštės ir Seimo prieigų
BNS
Fotobankas
Mitingas Katedros aikštėje.

Mitinguotojai penktadienį išsiskirstė iš Lukiškių aikštės ir Seimo prieigų Vilniuje, pranešė įvykio vietoje esantys BNS žurnalistai.

Dalis protestuotojų bandė eiti link parlamento po Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuoto mitingo sostinės Katedros aikštėje, tačiau sutrukdžius policijai, maždaug po valandos žmonės išsiskirstė.

Vietose, kur kilo neramumų, dar budi policija, tačiau riaušėms malšinti skirti pareigūnai išvyko.

Vienas mitingo Katedros aikštėje organizatorių Raimondas Grinevičius pats vyko į Lukiškių aikštę ir prie Seimo paraginti žmones skirstytis.

„Aš piktesnis už jus, lygiai toks pats. Bet nieko čia tuo dalyku nepadarysi“, – į stoviniuojančius Lukiškių aikštėje žmones kreipėsi Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas.

„Geriau padarome draugiškai, išsiskirstome visi“, – kalbėjo jis.

R. Grinevičius teigė, kad bus galima suplanuoti kitų renginių, be to, jis žadėjo, kad bus kreipiamasi į tarptautinę bendruomenę, siekiant atkreipti dėmesį į situaciją Lietuvoje.

Šeimų sąjūdžio organizuotame mitinge Katedros aikštėje maždaug 5 tūkst. žmonių protestavo prieš COVID-19 ribojimus.

Šį mitingą temdė nerimas dėl galimų neramumų po to, kai prieš mėnesį prie Seimo vykęs mitingas virto riaušėmis.

Vilniaus centre po neramumų atnaujinamas eismas

Vilniuje po neramumų, kai penktadienio vakarę buvo apribotas eismas miesto centre, jis kai kur atnaujinamas.

Vilniaus savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ pranešė, jog atnaujintas eismas Gedimino prospekte ir V. Kudirkos gatve.

Skelbiama, kad viešasis transportas juda įprastomis trasomis.

Dėl eismo srautų miesto gatvėse bei laikinų ribojimų ties Gedimino-Kudirkos gatvių sankryža fiksuojami autobusų ir troleibusų vėlavimai.

Eismas gatvėse aplink Seimą buvo apribotas, kai po Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingo Katedros aikštėje minia žmonių ėmė rinktis prie Seimo, o policijos pareigūnai užtvėrė jiems kelią. Po maždaug valandos žmonės ėmė skirstytis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 09 10 18:04
Spausdinti