Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BALTIJOS ŠALIŲ ORO ERDVĖ
NATO naikintuvai dešimt kartų kilo patruliuoti ir palydėti rusų lėktuvų
BNS
BNS Foto

Praėjusią savaitę NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai dešimt kartų kilo patruliuoti palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su Rusija ir Baltarusija bei atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros pažeidusių orlaivių.

Krašto apsaugos ministerijos pirmadienį paskelbtais, kovo 21 dieną atpažintas ir palydėtas Rusijos atakos lėktuvas IL-20, skridęs į Kaliningrado sritį.

Kovo 22 dieną tokio paties modelio orlaivis tris kartus skrido iš Kaliningrado srities į tarptautinę oro erdvę virš Baltijos jūros ir atgal.

Kovo 24 dieną NATO naikintuvai vėl lydėjo IL-20, skridusį iš Kaliningrado srities į tarptautinę oro erdvę virš Baltijos jūros ir atgal. Tą pačią dieną taip pat atpažintas karinis transporto lėktuvas IL-76.

Kovo 25 dieną vėl palydėtas IL-20.

Rusų orlaiviai skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru dažniausiai nepalaikė.

Šiomis dienomis NATO naikintuvai taip pat patruliavo palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su Rusiją ir Baltarusija. Patruliavimas pradėtas vykdyti po Rusijos invazijos į Ukrainą.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 28 17:03
Spausdinti