Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


NATO SUSITIKIMAS
NATO viršūnių susitikimo metu bus stabdomi skrydžiai Vilniaus oro uoste
BNS
Dainius Labutis/ELTA
Vilniaus oro uostas.

Liepą sostinėje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo metu bus laikinai stabdomi skrydžiai Vilniaus oro uoste, penktadienį pranešė Susisiekimo ministerija.

"(...) liepos 11–12 dienomis, Lietuvoje vykstant NATO viršūnių susitikimui, atsižvelgiant į NATO saugumo reikalavimus, 30 kilometrų spinduliu nuo „Litexpo“ parodų rūmų esančioje oro erdvėje bus draudžiami visi skrydžiai. Skrydžiai Vilniuje bus ribojami tik šiek tiek daugiau nei parą – nuo liepos 11 dienos 12 valandos iki liepos 12 dienos 14 valandos“, – nurodoma pranešime.

Lietuvos oro uostų duomenimis, dėl šio apribojimo iš Vilniaus bus atšaukta daugiau kaip 100 skrydžių. Apie planuojamus skrydžių atšaukimus keleivius iš anksto informuos oro bendrovės.

Susisiekimo ministerija taip pat pažymi, kad dėl didesnio nei įprastai orlaivių eismo Vilniaus ir Kauno oro uostuose galimi sutrikimai ir vėlavimai.

Ministerija minėtu laikotarpiu rekomenduojama nesirinkti kelionių lėktuvais į Vilnių ir Kauną bei iš Vilniaus ir Kauno.

„Taip pat atkreipiame dėmesį, kad liepos 7–13 dienomis bus taikoma ir daugiau lėktuvų eismo virš Lietuvos teritorijos apribojimų, bus draudžiami ir mažųjų lėktuvų, oro balionų ir dronų skrydžiai“, – teigiama pranešime.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks liepos 11–12 dienomis, jame tikimasi apie 40 NATO šalių-narių ir šalių partnerių delegacijų. Dalyvauti susitikime pakviestas Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

2023 04 14 09:31
Spausdinti