Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


TREČIADIENIO KALEIDOSKOPAS
Parlamentinių lėšų kontrolė, uždaromi pasienio punktai, ES sankcijos ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
IQ fotomontažas

Svarbiausių vasario 21-osios naujienų iš Lietuvos ir užsienio apžvalga.

V. Čmilytė-Nielsen tarsis, kaip pakeisti parlamentinių lėšų naudojimo tvarką

Kilus skandalui dėl parlamentinių lėšų panaudojimo tvarkos, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketina kviesti frakcijų seniūnus ir aptarti galimus šios tvarkos pakeitimus.

Parlamento vadovė teigė matanti kelis problemos sprendimo variantus, pvz., per įstatymų ar Konstitucijos pakeitimus, atsisakant Konstitucijoje įrašytos parlamentinių išlaidų tvarkos.

Studentai nerimsta dėl šaukimo reformos, pasigendama ir moterų įtraukimo

Trečiadienį vykusiuose Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) klausymuose studentų ir verslų atstovai iškėlė abejones dėl Krašto apsaugos ministerijos (KAM) inicijuojamos šaukimo reformos. Keliamas klausimas, ar privalomoji karo tarnyba netrukdys studijų procesams, pasigesta ir moterų įtraukimo.

Nuo kovo uždaromi Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktai

Vyriausybė trečiadienį nusprendė nuo kovo uždaryti Lavoriškių ir Raigardo pasienio kontrolės punktus.

Vyriausybė taip pat pritarė, kad būtų ribojamas keleivių įlaipinimas ir išlaipinimas Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte, taip siekiant spręsti problemą, kai tranzitiniais traukiniais į Kaliningradą vykstantys asmenys išlipa Lietuvoje turėdami bet kurios Europos Sąjungos narės išduotus keliauti Bendrijoje reikalingus dokumentus.

Priimtas naujas ES sankcijų paketas Rusijai: įtrauktos Kinijos įmonės ir Šiaurės Korėjos gynybos ministras

Europos Sąjunga trečiadienį susitarė dėl 13-ojo sankcijų Rusijai paketo, pranešė blokui pirmininkaujanti Belgija.

„ES ambasadoriai ką tik iš esmės susitarė dėl 13-ojo sankcijų paketo dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą. Šis paketas yra vienas plačiausių ES patvirtintų dokumentų rinkinių“, – sakoma Belgijos pranešime socialiniame tinkle „X“

EP nariai šaukiasi A. Navalno įamžinimo

ES diplomatijos būstinei turėtų būti suteiktas Aleksejaus Navalno vardas, o Rusijai pritaikytos naujos sankcijos. To reikalauja Europos Parlamento (EP) nariai iš įvairių frakcijų ir valstybių, tarp jų – ir Lietuvos.

*****susije*****

2024 02 21 16:25
Spausdinti