Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


REITINGAI
Partijų reitinge vis dar lyderiauja socialdemokratai
BNS
Fotobankas/Ernesta Čičiurkaitė
Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

Partijų reitingo viršūnėje išlieka opoziciniai socialdemokratai, antri, kaip ir anksčiau – valdantieji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD).

Kaip rodo šeštadienį paskelbta laikraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu atlikta bendrovės „Vilmorus“ apklausa, didelių pokyčių partijų reitingų lentelėse per mėnesį neįvyko: už socialdemokratus lapkritį būtų balsavę 16,3 proc. gyventojų (16,8 proc. prieš mėnesį), TS-LKD palaikytų 11,5 proc. (9,7 proc. prieš mėnesį).

Trečioje vietoje išlieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) – už ją balsuotų 10,5 proc. apklaustųjų (9,4 proc. spalį). Ketvirtojoje vietoje – valdantiesiems priklausantis Liberalų sąjūdis su 5,6 proc. rinkėjų palaikymu (6,3 proc. spalį), penktojoje – opozicinė Darbo partija, už ją balsuotų 5,2 proc. rinkėjų (5,7 proc. spalį).

Už šiuo metu valdančiajai koalicijai priklausančią Laisvės partiją balsuotų 2,8 proc. rinkėjų (2,7 proc. spalį).

„Kyla įspūdis, kad keli mėnesiai yra tarsi štilis, nelabai kas keičiasi. Bet yra simptomai, kad pokyčiai gali būti: už „kitą“ balsuotų 3,2 proc., o perskaičiavus tik nuo balsuojančiųjų, būtų virš 5 procentų. Pažiūrėjus, kas yra „kita“, tai gali būti Sauliaus Skvernelio formuojama partija „Vardan Lietuvos“. Jei ji būtų įrašyta, tai paveiktų ir socialdemokratų, ir valstiečių-žaliųjų, ir Darbo partijos elektoratą“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Paklaidos ribose auga nežinančiųjų, kurią partiją rinktųsi Seimo rinkimuose – taip teigė 26,6 proc. respondentų. Spalį neapsisprendusiųjų dalis siekė 24,7 proc., rugsėjį – 23,2 proc. Dar 13,7 proc. apklaustųjų tvirtino, kad nebalsuotų visai (15,1 proc. spalį).

Reprezentatyvią gyventojų apklausą telefonu laikraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu „Vilmorus“ atliko lapkričio 18–27 dienomis, apklausta 1000 žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2021 12 04 08:43
Spausdinti