Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


GELBĖJIMO OPERACIJA
Piratų pagrobtame laive – du lietuviai, vyksta jų gelbėjimo operacija
BNS
Freepik
Asociatyvi nuotrauka.

Piratai pagrobė laivą, kuriame buvo du lietuviai, vyksta jų gelbėjimo operacija, penktadienį pranešė Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC).

Anot NKVC, informacija Lietuvos institucijoms apie piratų pagrobtame laive buvusius du lietuvius yra žinoma nuo pirmųjų įvykio dienų.

„Gelbėjimo operacija pradėta iškart gavus pranešimą iš tarptautinių partnerių. Tarnybos palaiko nuolatinį ryšį su artimaisiais, jiems teiktos būtinos konsultacijos ir informacija apie veiksmus, kurie būtini vykdant įkaitų išlaisvinimo darbus“, – nurodo centras.

Detalesnės informacijos apie pagrobtą laivą, vietą ir laiką NKVC nenurodo – pasak centro, tai daroma „siekiant nepakenkti gelbėjimo darbams ir nesukelti pavojaus įkaitais paimtų lietuvių sveikatai bei gyvybei“.

„Pakankamai jautri situacija ir bet kokia papildoma informacija gali pakenkti gelbėjimo operacijai, tai mes iš tiesų pateikėm tiek ir gal netgi daugiau, nei galėjom, ir tikrai tik galime patvirtinti, kad valstybė deda visas pastangas, kad lietuviai saugiai grįžtų namo“, – BNS nurodė centro atstovas Darius Buta.

Užsienio reikalų ministerija BNS patvirtino situaciją žinanti ir ją sekanti bei nurodė, kad visą informaciją ir toliau teiks NKVC.

2023 05 05 14:47
Spausdinti