Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Prezidentas: Lietuva pasirengusi sukurti reikiamą infrastruktūrą JAV nuolatinėms pajėgoms
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
Prezidentas Gitanas Nausėda.

JAV viešintis prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį susitiko su Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadu generolu majoru Marku Schindleriu. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva siekia nuolatinio JAV karinių pajėgų dislokavimo savo teritorijoje ir yra pasirengusi sukurti visą reikiamą infrastruktūrą.

„Karinis bendradarbiavimas su JAV yra strategiškai svarbus Lietuvai. Transatlantinis ryšys yra tiek Lietuvos, tiek visos Europos saugumui reikšminga sąlyga“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Susitikime jis pabrėžė, kad JAV yra Lietuvos strateginė partnerė ir šalis sąjungininkė. Pasak šalies vadovo, JAV ir Lietuvą sieja tvirtas įsipareigojimas demokratinėms vertybėms, žmogaus teisėms ir kolektyviniam saugumui.

Šalies vadovas teigė, kad produktyvus ir ilgalaikis Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimas su Pensilvanijos nacionaline gvardija prisidėjo prie Lietuvos nacionalinio saugumo ir kariuomenės stiprinimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 07 03 10:11
Spausdinti