Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


REGISTRŲ CENTRAS
Registrų centrui planuojamos naujos patalpos ir rezervinės duomenų bazės
BNS
Fotobankas
Registrų centras.

 Po incidento Registrų centre įstaigai bus suteikiamos patalpos buvusio Edukologijos universiteto pastate, toliau planuojama statyti valstybės duomenų saugyklą, o ateityje bus įrengtos ir rezervinės duomenų bazės.

Tokį planą siūlo sveikatos apsaugos bei ekonomikos ir inovacijų ministrai, penktadienį aptarę situaciją, kai vandeniui užliejus Registrų centro serverinę daugiau kaip savaitę neveikė e.sveikatos sistema.

„Perkelti tikrai ten (Edukologijos universitete) būtų saugiau, tokių rizikų, kokios yra čia, ten nebūtų. Aišku, tam reikia laiko ir tas patalpas paruošti, bet jos yra rastos. Ateičiai yra pažiūrėta į priekį, dėl to vadinamo duomenų dubliavimo, kad netgi ne vienoj Lietuvos vietoj galėtų atsirasti tokie dubliuojantys duomenų saugojimo centrai“, – po susitikimo sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius spaudos konferencijoje teigė, kad ilgalaikėje perspektyvoje yra planuojama kurti duomenų bazių centrus, o pirmas žingsnis bus Registrų centrui suteikti papildomas patalpas Studentų gatvėje, buvusio universiteto patalpose.

„Registrų centras šiuo metu relokuotas trijose vietose, Tilto gatvėje, V. Kudirkos gatvėje ir Lvovo gatvėje, manom, kad viskas iš Tilto gatvės ir V. Kudirkos gatvės perkelta į Edukologijos universitetą, Studentų gatvę, taip pirmas ir greičiausias etapas“, – sakė R. Sinkevičius.

„Žiūrint į tolesnę strategiją valstybės duomenų saugojimas yra numatytas tik valstybei priklausančiose įmonėse, ir yra statyme įvardinti adresai, Gedimino 11 ir Sausio  13-osios gatvė, tai Televizijos bokštas. Šalia jo sutarta, kad LRTC pastatys duomenų saugyklas, atitinkančias saugumo, ventiliacijos, elektros tiekimo sąlygas ir palengva valstybės duomenų bazės migruos į tą saugyklą“, – kalbėjo R. Sinkevičius.

„Kitame etape bus statomos ir rezervinės duomenų bazės kitoj šiek tek lokacijoj“, – pridūrė ministras.

Praėjusią savaitę po Vilniuje vykusios liūties trūkus vamzdžiui buvo užpilta Registrų centro serverinė. Dėl to buvo sutrikusi daugelio įmonės valdomų sistemų veikla.

E. sveikatos sistema neveikė kiek daugiau nei savaitę, ji buvo atkurta antradienį popiet.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 31 12:26
Spausdinti