Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


TARYBOS
Renkasi pirmosios naujai išrinktos savivaldybių tarybos: posėdžiaus Plungė ir Šiauliai
BNS
Facebook
Šiaulių miesto savivaldybė.

Antradienį į pirmuosius posėdžius pradeda rinktis naujos savivaldybių tarybos – pirmos darbą nauja sudėtimi pradės Plungės rajono ir Šiaulių miesto tarybos.

Abiem savivaldybėms ir toliau vadovaus kitai kadencijai perrinkti dabartiniai merai – Liberalų sąjūdžio atstovas Andrius Klišonis Plungėje ir su politiniu komitetu rinkimuose dalyvavęs Artūras Visockas.

Rinkimų kodeksas numato, kad pirmojo savivaldybės tarybos posėdžio metu savivaldybės nariai ir meras prisiekia, jiems įteikiami savivaldybės tarybos narių pažymėjimai.

Priesaikas turi priimti tos konkrečios savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas. Laikoma, kad nuo priesaikos momento savivaldybės tarybos nariai ir meras pradeda eiti pareigas.

Dabartinių merų ir savivaldybių tarybų narių įgaliojimai nutrūks automatiškai naujiesiems savivaldos atstovams susirinkus į pirmąjį posėdį.

Naujos savivaldybių tarybos į posėdžius rinksis balandžio 11–28 dienomis, paskutinė posėdžiaus Neringos savivaldybė.

Savivaldos rinkimai vyko kovo 5 dieną, ketverių metų kadencijai buvo išrinkti 1498 savivaldybių tarybų nariai ir 60 merų, tačiau mero rinkimų antrasis turas Visagine Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimu bus rengiamas iš naujo.

Visagino meras paaiškės po pakartotinio balsavimo gegužės 7 dieną.

2023 04 11 09:07
Spausdinti