Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


ANTRADIENIO KALEIDOSKOPAS
Rusijos išpuolis Ukrainoje, D. Trumpo pasirodymas teisme ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Scanpix
D. Trumpo palaikytojai prie viešbučio, kuriame jis apsistojęs Floridoje.

Svarbiausių birželio 13-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Rusijos išpuolis Ukrainoje

Antradienio rytą rusų raketos, pataikiusios į Kryvyj Riho miestą centrinėje Ukrainoje, pražudė 10 žmonių, dar dešimtys sužeista. Miesto karinės administracijos vadovo teigimu, šešios raketos pataikė į penkis civilinius objektus, tarp jų – penkiaaukštį gyvenamąjį namą, maisto sandėlį. Raketomis ir dronais buvo atakuojami ir šalies šiaurės rytuose esantis Charkivas bei Kyjivas.

Birželio 6 d. sugriovus Kachovkos hidroelektrinės užtvanką pietų Ukrainoje Rusija praneša apie 17 iki šiol rastų žuvusių asmenų savo kontroliuojamoje teritorijoje, Ukrainos teritorijoje žuvusiųjų skaičiuojama 10. Dešimtys asmenų vis dar laikomi dingusiais be žinios, tęsiami evakuacijos darbai. Kol kas nėra aiškiai kaltę dėl susprogdinimo patvirtinančių duomenų.

Scanpix
Gelbėtojai Kryvyj Rihe.

Savivaldos tarybų nariai nuo liepos mėnesio gaus atlyginimus

Seimas antradienį pritarė įstatymo pataisoms, pagal kurias savivaldybių tarybų nariams bus mokami atlyginimai, siekiantys penktadalį mero darbo užmokesčio. Už šias pataisas balsavo 116 Seimo narių, du balsavo prieš ir devyni susilaikė. Tarybų nariai gaus nuo 640 iki 805 eurų į rankas.

Mėginimai (susi)kalbėti su kolegomis

Užsienio reikalų ministras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis Gabrielius Landsbergis antradienį žurnalistams teigė besitikintis kuo greičiau sudaryti koalicinę tarybą. Anksčiau TS-LKD į tarybos sudarymą žiūrėjo skeptiškai. Laisvės partijos vadovė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė aiškino, kad jos partija jau pasimokė iš susidariusios situacijos, kai konservatoriai vienašališkai inicijavo pirmalaikius rinkimus. Anot jos, naujoji taryba įneš daugiau aiškumo tarp partnerių. Kol kas pirmojo tarybos posėdžio data neskelbiama.

Dainius Labutis/ELTA
G. Landsbergis.

D. Trumpas – vėl teisme

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį turėtų pasirodyti teisme Majamyje (Florida), praneša BBC. Jis kaltinamas netinkamu dokumentų laikymu pasibaigus kadencijai, kai šimtai slaptų valstybės popierių buvo perkelti į jo namus Floridoje. Tikimasi, kad teisme D. Trumpas paneigs 37 jam pateiktus kaltinimus neteisėtai laikius dokumentus ir trukdžius vyriausybei juos susigrąžinti. Teisme D. Trumpas turėtų pasirodyti 22.00 val. Lietuvos laiku.

NATO pratybos

NATO antradienį Vokietijoje surengė didžiausias oro pajėgų pratybas savo istorijoje, praneša „Deutsche Welle“. Jose dalyvauja 10 tūkst. karių ir 250 orlaivių iš 25 Aljanso valstybių. Pratybų metu treniruojamasi atsakyti į vienos iš NATO valstybių narių užpuolimą.

Dainius Labutis/ELTA
NATO vėliava.
2023 06 13 16:30
Spausdinti