Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


PIRMADIENIO KALEIDOSKOPAS
Rusijos puolimo scenarijus, JAV, Europos ir Taivano rinkimai bei kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
NATO
NATO pratybos.

Svarbiausių sausio 15-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Vienos didžiausių NATO pratybų: scenarijai kelia šiurpą

Nuo vasario iki birželio Rytų Europoje vyks vienos didžiausių NATO karinių pratybų nuo Šaltojo karo laikų, į kurias Didžioji Britanija pasiųs 20 tūkst. karių. Vokietijos leidinys „Bild“, remdamasis slaptu Gynybos ministerijos dokumentu, pranešė, kad Vokietijos kariuomenė parengė karo su Rusija pratybų scenarijų tuo atveju, jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos patirtų pralaimėjimą.

Šioje šalyje nėra vietos senukams

Penktadalis 50 metų ir vyresnių žmonių sako su darbo santykiais susijusiose situacijose patyrę diskriminaciją dėl amžiaus, kaip rodo pirmadienį Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos paskelbta apklausa. O Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EPBO) tyrimas parodė, kad Lietuva užima paskutinę vietą pagal būsimą pakeitimo normą – pensijų dydžio ir iki tol gauto darbo užmokesčio santykį.

Baimės akys didelės – kraštutinių dešiniųjų audra pervertinama?

Virš Briuselio kaukia pavojaus sirenos – populistinės kraštutinės dešinės audra ateina į Europą. Vis dėlto ne visi politologai linkę pulti į paniką. „Tokios kalbos visada pasklinda prieš eilinius rinkimus“, – interviu IQ teigė ES ekspertas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto prof. dr. Gediminas Vitkus.

Naujai išrinktas Taivano prezidentas iškart nubrėžė savo politikos prioritetus

Savaitgalį išrinktas Taivano prezidentas Lai Ching-te puolė į darbus. Pirmadienį jis priėmė į Taibėjų atvykusią JAV delegaciją. Vašingtonas yra vienas esminių Taivano saugumo ir atgrasymo nuo Kinijos garantų.

D. Trumpo žygis prasideda? Ajova skelbia lenktynių dėl JAV respublikonų nominacijos startą

Tvyrant minusinei temperatūrai pirmadienį Ajovos valstijoje prasideda vadinamosios sueigos (angl. caucuses) – tai bus pirmas rimtas apklausose pirmaujančio Donaldo Trumpo galimybių įveikti konkurentus Nikki Haley ir Roną DeSantisą išbandymas kovoje dėl Respublikonų partijos nominacijos į JAV prezidentus.

2024 01 15 16:59
Spausdinti