Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


AKTUALIJOS
S. Skvernelis: ministrų atsistatydinimo prašymai turėjo būti patenkinti
BNS
BNS foto
Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis.

Užsienio reikalų ir susisiekimo ministrų atsistatydinimo prašymai turėjo būti patenkinti, teigia opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis.

„Jeigu pasakai, kad keli tokį standartą, kad jeigu kažkas turėtų atsistatydinti, tai atsistatydins dėl menkiausio šešėlio, tai aš pats tai padarysiu, tai tikrai tą reikėjo ir padaryti. Abu ministrai – jų prašymai turėjo būti patenkinti“, – penktadienį Žinių radijui sakė ekspremjeras.

„Jie ne šiaip juos parašė, kad parašytų. Jie suprato, kad tai yra politinės atsakomybės klausimas ir reikėjo tą padaryti – patenkinti tuos prašymus“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, „Lietuvos geležinkelių“ ir Klaipėdos uosto vadovai neturėtų prisiimti atsakomybės už politikų padarytas klaidas.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį nusprendė netenkinti užsienio reikalų ir susisiekimo ministrų Gabrieliaus Landsbergio ir Mariaus Skuodžio atsistatydinimo prašymų, kuriuos jie praėjusią savaitę pateikė dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, nepaisant gruodžio 8 dieną įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

redakcija@bns.lt, +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 17 12:14
Spausdinti