Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


LLRA-KŠŠ ĮVAIZDIS
Seimo narė B. Petkevič paliko LLRA-KŠS dėl Z. Jedinskio įrašo apie sąjungą su Rusija
BNS
BNS Foto
Beata Petkevič.

Dėl kolegos Zbignevo Jedinskio įrašo, kad Lenkija turėtų palikti NATO ir megzti ryšius su Rusija, Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠ) paliko Seimo narė Beata Petkevič, pora Vilniaus rajono tarybos narių.

„Taip, aš priėmiau tokį sprendimą. Esu tikra tuo, esu jau išregistruota iš partijos narių“, – LRT trečiadienį sakė Seimo narė.

Ji tvirtino šį žingsnį padariusi praėjusią savaitę. Anot parlamentarės, politikai negali klaidinti rinkėjų ir bandyti sėdėti „ant dviejų kėdžių“, ypač tokiu sunkiu metu.

„Manau, kad tokiais komentarais ponas Z. Jedinskis tikrai nuėjo per toli. Tai labai neigiamai veikia ir partijos įvaizdį, ir, aišku, jei partijos, tai ir mano įvaizdį asmeniškai, todėl toks sprendimas buvo priimtas“, – tvirtino B. Petkevič.

Dėl tos pačios priežasties iš LLRA-KŠS išstojo Vilniaus rajono vicemeras Robertas Komarovskis, šio rajono tarybos narė Renata Cytacka.

Buvęs Seimo narys, buvęs LLRA-KŠS sąrašo lyderis 2020 metais Seimo rinkimuose, dabartinio parlamentaro Česlavo Olševskio patarėjas Z. Jedinskis savo paskyroje „Facebook“ parašė, kad „Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija“. Jo teigimu, „tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“.

Partija pranešė atsiribojanti nuo Z. Jedinskio „asmeninio komentaro, parašyto feisbuke“, ir garantavo remianti Lietuvos euroatlantinę kryptį.

Z. Jedinskis savo ruožtu sustabdė narystę LLRA-KŠS.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 06 13:44
Spausdinti