Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


LVŽS IR S. SKVERNELIS
Skyrybos be nugalėtojų
IQ
Fotobankas
Byrantis tandemas.

Rugsėjį įsibėgėjant naujam politiniam sezonui laukiama įtampos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijoje Seime atomazgos. Įdomiausias klausimas, ar šios partijos nariu taip ir netapęs, bet frakcijai Seime priklausantis Saulius Skvernelis atsiribos nuo politinės jėgos, kuri po 2016-ųjų Seimo rinkimų atvedė jį į premjero postą?

LVŽS vasara nebuvo rami – iš partijos pašalintas ilgametis jos narys Tomas Tomilinas, ketinęs su Ramūnu Karbauskiu bent formaliai pasivaržyti dėl organizacijos pirmininko posto. Frakciją Seime paliko Lukas Savickas, vienas S. Skvernelio bendražygių, nuo LVŽS nusigręžė eurokomisaras Virginijus Sinkevičius.

Stiprėjantis R. Karbauskio autoritarizmas ir flirtas su marginaliomis jėgomis atstumia savarankiškas asmenybes, tad mažai abejonių, kad LVŽS frakcija Seime aptirps. Besitraukdamas S. Skvernelis iš frakcijos gali išsivesti didelį būrį.

Nors gyvenimas kartu darosi nepakeliamas, šios politinės skyrybos gali būti be nugalėtojų. S. Skverneliui reikia naujos politinės jėgos, prie kurios galėtų prisiglausti, arba sukurti savo politinį darinį, bet tam trūksta ir lėšų, ir žmonių. LVŽS pralaimėtų dar labiau. Reitingų lentelėse ją jau aplenkė socialdemokratai, o S. Skvernelis yra populiariausias su LVŽS siejamas politikas. R. Karbauskio siekis bet kokia kaina vienasmeniškai valdyti partiją gali LVŽS nublokšti atgal į praeitį, kai ji buvo regioninė, maža ir nereikšminga.

BEREKLAMOS:

2021 09 05 07:00
Spausdinti