Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


TYRIMAS
Specialistai tiria, ar Lietuvoje nėra užterštos „Kinder“ produkcijos
BNS
Pixabay
„Kinder“ saldainiai.

Maisto ir veterinarijos tarnyba tiria, ar į Lietuvos rinką nepateko užterštos „Kinder“ produkcijos, kurią gamino Belgijos konditerijos gamykla „Ferrero Ardennes“.

Toks sprendimas priimtas po pranešimų apie šokoladiniuose saldainiuose „Schoko-bons“ ir šokoladiniuose kiaušiniuose „Kinder Suprise“ aptiktas salmoneles. Šiuos saldumynus gamino Belgijos gamykla, pranešė tarnyba.

Gamykla sustabdė produktų tiekimą į rinką. Kol kas nėra patvirtintos informacijos, jog nesaugūs gaminiai galėjo pasiekti Lietuvą.

„Nors nesaugios siuntos nebuvo skirtos Lietuvos rinkai, mes ėmėmės papildomų saugumo priemonių – atrinkome mėginius iš parduotuvių bei sandėlių ir Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute pradėjome jų laboratorinius tyrimus. Kai tik bus gauti laboratorinių tyrimų rezultatai, būsime tikri, ar Lietuvos rinkoje tikrai nėra nesaugių gaminių“, – pranešime sakė tarnybos vadovas Mantas Staškevičius.

Italijos konditerijos milžinė „Ferrero“ ketvirtadienį pranešė atšaukianti tam tikrus „Kinder“ gaminius iš mažmenininkų tinklų Jungtinėse Valstijose dėl pavojaus, kad produktai gali būti užkrėsti salmonelėmis.

Bendrovė jau ėmėsi panašių žingsnių šią savaitę Jungtinėje Karalystėje ir keliose kitose Europos šalyse, į kurias buvo pristatyti Belgijos Arlono mieste esančioje gamykloje pagaminti produktai.

Salmonelės – tai bakterijų rūšis, kuri žmonėms gali sukelti tokius simptomus kaip viduriavimas, karščiavimas ir skrandžio spazmai, ir yra viena iš labiausiai dažniausių per maistą plintančių infekcijų.

Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos agentūra pranešė, kad nustatė 63 salmoneliozės atvejus, susijusius su šokoladiniais kiaušiniais, ir kad dauguma susirgusiųjų buvo vaikai iki penkerių metų.

Prancūzijos visuomenės sveikatos tarnybos duomenimis, šalyje pranešta apie 21 atvejį, o apie 15 iš atvejų užsikrėtusieji buvo valgę „Kinder“ produktus, kurie dabar buvo atšaukti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 08 18:14
Spausdinti