Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


TREČIADIENIO KALEIDOSKOPAS
Sprogimo Viršuliškėse padariniai, URM ir prezidentūros kova bei kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Žygimantas Gedvila/BNS
Gaisras daugiabutyje Vilniuje.

Svarbiausių sausio 3-iosios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Šiurpūs sprogimo daugiabutyje Vilniuje padariniai

Tragiško gaisro daugiabutyje Vilniuje priežastys kol kas lieka neaiškios, bet įvardytas galutinis aukų skaičius, o pats namas gali ir nebūti daugiau eksploatuojamas. Iš antradienį sprogusio ir užsidegusio penkiaaukščio Vilniuje, Viršuliškėse, išgelbėta 15 žmonių, du žuvo. Pirminiais duomenimis, vienas žuvusiųjų yra vaikas.

URM ir prezidentūros apsikumščiavimas dėl diplomatų skyrimo

Kova dėl diplomatinių paskyrimų tarp prezidentūros ir Užsienio reikalų ministerijos (URM) tęsiasi. URM nurodo, kad organizuojamose diplomatų atrankose šalies vadovo atstovai neturi jokių įgaliojimų. Prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas teigė, kad URM abejonės dėl to, ar prezidentūra neviršijo savo konstitucinių įgaliojimų, prašydama pateikti informaciją apie ambasadorių atrankas, skamba keistai.

Alfa.lt
URM.

Daugiafunkcių radarų sistemos – artilerijos pajėgumams stiprinti

Lietuva toliau stiprina savo gynybinius pajėgumus. Iš Nyderlandų bendrovės „Thales Nederland“ bus įsigytos daugiafunkcių artilerijos radarų sistemos „Thales GM200 MM/C“.

„Thales Nederland„
Radaras.

Kruvinas teroro aktas Irane

Irane – vienas kruviniausių teroro išpuolių. Trečiadienį žuvo mažiausiai 103 žmonės, kai dvi bombos viena po kitos sprogo minioje, susirinkusioje pagerbti prieš ketverius metus žuvusio Irano generolo Qasemo Soleimani atminimo.

Scanpix
Irane per Qasemo Soleimani nužudymo metines minioje nugriaudėjo sprogimai.

Protestai galutinių Serbijos rinkimų rezultatų nepakeitė

Opozicijos protestai ir kaltinimai suklastojus rinkimų rezultatus nebuvo išgirsti. Galutiniai trečiadienį paskelbti Serbijos parlamento ir vietos valdžios rinkimų rezultatai rodo, kad šalies valdančioji partija pasiekė didelę pergalę.

Scanpix
Gruodžio mėnesio protestai Serbijoje.
2024 01 03 16:29
Spausdinti