Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


PAGALBA UKRAINAI
„Stiprūs kartu“ kviečia paremti sunkumų Lietuvoje patiriančias ukrainiečių šeimas
BNS
Pexels

Iniciatyva „Stiprūs kartu“ kviečia gyventojus remti sunkumų Lietuvoje patiriančias nuo karo pabėgusias ukrainiečių šeimas.

Penktadienį išplatintame kvietime iniciatyvos atstovai nurodė, kad pagalbos reikia apie 600 pažeidžiamų ukrainiečių šeimų, kurioms sunku savarankiškai savimi pasirūpinti, kadangi didžioji dauguma jų – vyrus Ukrainoje kariauti palikusios moterys su specialiųjų poreikių turinčiais artimaisiais.

Šiai ukrainiečių daliai yra skirta sutelktinės paramos programa „Vienybė Težydi“ – skirti tiesioginę paramą jiems galima per „Contribee“ platformą, nuorodas paramai ir aprašymus galima rasti apsilankius tinklalapyje vienybetezydi.lt.

Pasak iniciatyvos atstovų, nauja programa leis įsigyti ukrainiečiams vaistų ar kitų reikalingų specialiųjų priemonių, o vertinga bus bet kokio dydžio gyventojų parama.

Programos „Vienybė Težydi“ skaidrumą ir patikimumą užtikrina programą administruojantis Lietuvos Raudonasis kryžius, o idėją įgyvendinti padeda kūrybos agentūra „Ogilvy Vilnius“ ir „Contribee“.

Nacionalinio savanorių koordinavimo centro iniciatyvą „Stiprūs kartu“ įgyvendina Lietuvos Šaulių sąjungos Pelėdų būrys kartu su kitomis visuomeninėmis organizacijomis ir partneriais.

2022 08 12 12:15
Spausdinti