Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


PARAMA UKRAINAI
Su A. Baerbock susitikęs prezidentas: karinė parama Ukrainai turi būti greita ir efektyvi
BNS
BNS Foto
Gitanas Nausėda susitiko su Vokietijos užsienio reikalų ministre Annalena Baerbock.

Su penktadienį Lietuvoje viešinčia Vokietijos užsienio reikalų ministre Annalena Baerbock susitikęs Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad karinė pagalba Ukrainai turi būti greita ir efektyvi.

Šalies vadovas akcentavo, kad Rusijos invaziją patiriančiai Ukrainai šiuo metu ypač svarbi Europos ir viso pasaulio demokratijų politinė ir karinė parama, pranešė Prezidentūra.

„Prasidėjus plataus masto kariniam puolimui Donbaso regione, greitas ir efektyvus ginkluotės tiekimas Ukrainai gali tapti lemiamu veiksniu šiame kare. Nebeturime laiko abejoti, privalome veikti ryžtingai ir greitai“, – pranešime teigė prezidentas.

G. Nausėda su Vokietijos ministre aptarė NATO rytinio flango stiprinimą.

Prezidento teigimu, NATO priešakinių pajėgų batalioną reikia pakeisti į ne mažesnį kaip brigados dydžio pajėgų vienetą, oro policiją – į oro ir priešraketinę gynybą, priešakinio buvimo principą – į priešakinę gynybą, taip pat stiprinti Suvalkų koridorių.

Šalies vadovas padėkojo Vokietijai, vadovaujančiai NATO priešakinių pajėgų kovinei grupei Lietuvoje, už indėlį užtikrinant Baltijos regiono saugumą ir išreiškė lūkestį artimiausiu metu Lietuvoje priimti dar daugiau vokiečių karių.

Šalies vadovas taip pat pabrėžė, kad Vakarų spaudimas Rusijai turi būti stiprinamas ir toliau griežtinant sankcijas energetikos, finansų, prekybos ir kitose srityse.

Prezidento teigimu, sankcijos turi būti taikomos ir Baltarusijai, kuri dalyvauja Rusijos kare Ukrainoje kaip sąjungininkė ir leidžia agresoriaus kariuomenei naudotis savo teritorija.

G. Nausėda ir Vokietijos užsienio reikalų ministrė taip pat aptarė Ukrainos eurointegracijos perspektyvas.

Pasak šalies vadovo, Ukrainai šią savaitę atsakius į klausimyną dėl stojimo į ES, reikia kiek įmanoma labiau spartinti procesą ir kuo greičiau suteikti Ukrainai ES šalies kandidatės statusą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 22 10:18
Spausdinti