Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


ANTRADIENIO KALEIDOSKOPAS
Tęsiasi ūkininkų kova su Vyriausybe, Izraelio antausis Briuseliui ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Andrius Ufartas/ELTA
Ūkininkų protestas.

Svarbiausių sausio 23-iosios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Tęsiasi ūkininkų kova su Vyriausybe

Lietuvos žemdirbiai tęsia sausio pradžioje pradėtą protesto akciją dėl Vyriausybės vykdomos žemės ūkio politikos, padidinto suskystintųjų naftos dujų akcizo, daugiamečių pievų atkūrimo ir dėl kitų problemų. Ūkininkai antradienį užplūdo sostinės Gedimino prospektą traktoriais ir kita sunkiąja technika.

Plačiau skaitykite

Lietuvos kariuomenės diviziją papildys tankai

Antradienį posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba nutarė, kad formuojamai Lietuvos kariuomenės divizijai bus perkami vokiški tankai „Leopard“. „Efektyviausia tankų platforma, atitinkanti visą spektrą Lietuvos iškeltų kriterijų, yra Vokietijos tankas „Leopard II“, – patvirtino prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Kęstutis Budrys.

Plačiau skaitykite

Orestas Gurevičius/ELTA
Tankas „Leopard“.

Grėsmės iš Kaliningrado pusės

Valstybės saugumo departamento direktoriaus Dariaus Jauniškio įsitikinimu, Vladimiras Putinas ruošiasi ilgalaikei konfrontacijai su Vakarais, todėl Rusija gali inicijuoti įvairius incidentus NATO pasienyje. Jo teigimu, sieną su Kaliningrado sritimi turinti Lietuva veikiausiai sulauks ir tik jai skirtos agresyvios retorikos iš Kremliaus.

Plačiau skaitykite

Izraelio antausis Briuseliui

Nors turi ambicijų tapti „geopolitine“ veikėja, ES vis dar vertinama daugių daugiausia kaip minkštoji galia. Pirmadienį Užsienio reikalų taryba galėjo būti ES žvaigždžių valanda tarptautinėje politikoje ir Artimųjų Rytų regione, bet Izraelis gan ciniškai parodė Briuseliui „jo vietą“.

Plačiau skaitykite

ES Taryba
ES Užsienio reikalų tarybos posėdis.

V. Orbánas kviečia prie derybų stalo

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas antradienį pakvietė Švedijos kolegą į Budapeštą aptarti Šiaurės Europos šalies stojimo į NATO paraiškos, kuriai dar turi pritarti Budapeštas ir Ankara. Pernai rugsėjį V. Orbánas pareiškė parlamentui, kad Švedijos paraiškos dėl narystės NATO ratifikavimas nėra skubus reikalas, ir reikalavo daugiau pagarbos iš Šiaurės Europos šalies, priklausančios Europos Sąjungai.

Plačiau skaitykite

2024 01 23 17:10
Spausdinti