Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
Uždarytas Rusijos konsulatas Klaipėdoje
BNS
BNS Foto
Rusijos ambasada Vilniuje.

Klaipėdoje veikęs Rusijos konsulatas skelbia, jog nebedirba.

Rusijos ambasadorius Lietuvoje šalį turėjo palikti dar praėjusią savaitę – po to, kai Lietuva nusprendė pažeminti diplomatinį atstovavimo lygį su Rusija dėl jos pajėgų žiaurumo kare Ukrainoje.

Kaip BNS informavo Užsienio reikalų ministerija, Rusijos ambasada Vilniuje balandžio 8-ąją nota informavo ministeriją, kad ambasadoriaus Aleksejaus Isakovo Lietuvoje nebus nuo balandžio 11 dienos.

Apie sprendimą atšaukti leidimą Rusijos generalinio konsulato Klaipėdoje veiklai, Lietuvos ministerija Rusijos ambasadą informavo balandžio 4-ąją ir davė personalui 15 dienų išvykti iš Lietuvos. Antradienis buvo paskutinioji šio termino diena.

Konsulatas savo internetinėje svetainėje rusų kalba jau antradienį skelbė, kad nebedirba.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija kovo antroje pusėje ambasadoriui A. Isakovui taip pat įteikė notą, kurioje keturi Rusijos ambasados darbuotojai paskelbti nepageidaujamais asmenimis Lietuvoje už veiklą, nesuderinamą su diplomato statusu. Jiems buvo nurodyta išvykti iš Lietuvos per penkias dienas.

Kaip balandžio pradžioje pranešė Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Lietuvos Vyriausybė, reaguodama į besitęsiančią Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų įvykdytus žiaurumus įvairiuose okupuotose Ukrainos miestuose, įskaitant kraupias žudynes Bučoje, priėmė sprendimą pažeminti diplomatinį atstovavimo lygį.

Su Rusija nuo šiol bus bendraujama reikalų patikėtinių lygiu. Tuo metu pranešta ir apie konsulato Klaipėdoje uždarymą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 20 11:01
Spausdinti