Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VYRIAUSYBĖ
Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis atlaikė interpeliaciją
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
Gabrielius Landsbergis.

Užsienio reikalų ministras konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis antradienį atlaikė interpeliaciją Seime.

Už tai, kad būtų pritarta jo atsakymams į opozicijos inicijuotus klausimus, balsavo 73 Seimo nariai, prieš buvo 47 ir šeši parlamentarai susilaikė.

Seimui pritarus ministro atsakymams, interpeliacijos procedūra baigta.

Atsakydamas į Seimo narių klausimus G. Landsbergis pabrėžė, kad bet koks rusiškų prekių tranzitas per Lietuvą pažeidžia nacionalinio saugumo interesus, o šalies geopolitinė orientacija turi būti nukreipta iš Šiaurės į Pietus.

Interpeliacijos iniciatorių vardu kalbėjęs Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis tvirtino, kad užsienio politika valdant šiai Vyriausybei tapo nenuspėjama ir nulemta vienašališkų užsienio reikalų ministro ar ministerijos pareigūnų sprendimų.

Jis taip pat kėlė klausimą, ką reiškia vertybinė politika, sakydamas, kad nėra aišku, koks šių sąvokų turinys, o šalies užsienio politika visų pirma turi vadovautis jos nacionaliniais interesais, tarp jų ir ekonominiais.

Interpeliaciją ministrui inicijavo Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ su kitomis opozicinėmis frakcijomis, prašydamos pasiaiškinti dėl Kaliningrado tranzito sankcionuotoms rusiškoms prekėms peripetijų, Taivaniečių atstovybės Vilniuje atidarymo aplinkybių, atsakyti į klausimus dėl diplomatinio korpuso.

Tai buvo ketvirtoji opozicijos inicijuota interpeliacija šio Ministrų kabineto nariams, visos jos žlugo.

2022 11 22 13:20
Spausdinti