Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KRIZĖ
V. Čmilytė-Nielsen: ministrų atsistatydinimas problemų neišspręstų
BNS
BNS foto
V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, jog užsienio reikalų ir susisiekimo ministrų atsistatydinimas problemų dėl besitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą neišspręstų.

„Manau, kad šią problemą reikia spręsti tokiais sprendimais, kurie nesukelia didesnių problemų, o atsistatydinimai dabar niekaip jų neišspręstų“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Komentuodama premjerės Ingridos Šimonytės pasisakymą, kad dėl besitęsiančio trąšų tranzito ji neatmeta galimybės atsistatydinti visai Vyriausybei, V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad „tai yra nuoširdūs premjerės žodžiai“.

„Ji tokios galimybės, matyt, neatmeta ir niekas kėdžių nesilaiko“, – pažymėjo parlamento vadovė.

Opozicinės Demokratų frakcijos „Vardas Lietuvos “ seniūnas, buvęs premjeras Saulius Skvernelis tuo tarpu teigė, jog I. Šimonytės užuominos apie visos Vyriausybės atsistatydinimą yra „bandymas sukurti dramą“.

S. Skvernelio vertinimu, taip siekiama kad nukreipti dėmesį nuo ministrų atsakomybės ir konsoliduoti valdančiuosius biudžeto priėmimui.

„Bandoma sukurti dramą, kuri šiandien, matysime, pasibaigs su laiminga pabaiga, valdančiųjų pastangomis bus priimtas biudžetas, ministrai toliau sėkmingai dirbs, premjerė taip pat tęs darbą, visi galėsim laimingai laukti Šv. Kalėdų“, – antradienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Kiekviena drama užgožia mažesnes drameles, tuo skandalu, kur ministrai tikrai apsikiaulino, apie juos nekalba, kalba, kas čia dabar bus, ar premjerė išliks, toks žanras yra, tuo pačiu labai gerai konsoliduoti savo partnerius. Dabar sukonsoliduota monolitinė dauguma, kuri atliks savo darbą ir pabaigoj dienos arba anksčiau turėsim laimingą pabaigą“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Premjerė I. Šimonytė antradienį žada pateikti savo sprendimus dėl atsistatydinimo pareiškimus jau įteikusių užsienio reikalų bei susisiekimo ministrų Gabrieliaus Landsbergio ir Mariaus Skuodžio.

Pirmadienio vakarą kalbėdama LRT laidoje ji taip pat neatmetė visos Vyriausybės atsistatydinimo galimybės. „Neatmetu šitos galimybės, tą aš galiu labai tiesiai pasakyti“, – sakė premjerė.

„Jeigu dėl Vyriausybės veiklos yra keliama tiek daug klausimų, tai galbūt Vyriausybė, jeigu nesugeba į tuos klausimus atsakyti, turėtų savo įgaliojimus pabaigti ir kažkokia kita Vyriausybė galėtų nuo nulio tą darbą pratęsti“, – teigė ji.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant praėjusią savaitę įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 14 10:35
Spausdinti