Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


„Valstiečių“ gretos vis retėja – partiją palieka eurokomisaras V. Sinkevičius
IQ
BNS foto
Virginijus Sinkevičius.

„Priėmiau ilgai brendusį sprendimą – nutraukiu narystę LVŽS. Visos priežastys nurodytos laiške partijos nariams, kuris per LVŽS elektroninio pašto sistemas greičiausiai jų nebūtų pasiekęs“, – rašė savo paskyroje feisbuke paskelbė Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius.

„Šis laiškas brendo ilgai ir, patikėkite manimi, tikrai jį rašyti nėra lengva. Matyt, pats pasąmoningai jį atidėliojau, bet atėjo laikas. Kai 2016 metais pradėjau savo politinę karjerą, LVŽS buvo atvira, demokratiška politinė jėga. Viešose diskusijose ar privačiuose pokalbiuose visuomet gyniau LVŽS, jei buvo sakoma, kad tai tik vienam žmogui paklūstanti partija. Taip nebuvo, partijos viduje kiekvienas buvo išgirstas, kiekvienas turėjo teisę išsakyti savo idėjas“, – teigė politikas.

„Deja, sukauptą patirtį partija meta į šiukšlių dėžę. Partijai nebereikalingi žmonės, kurie savo sunkiu darbu statė jai visuomenės pasitikėjimo kapitalą. Partijai nebereikalingos diskusijos dėl jos ateities. Partija nebenori prisiimti atsakomybės. Partija radikalėja ir priešina“, – rašė jis.

„LVŽS tampa „apkasų (barikadų) partija“: ji neina pirmyn, neieško ateities vizijos, ji gyvena praeitimi, kasa apkasus, užsidaro savyje ir maitina bendruomenę konfliktu su aplinkiniu pasauliu“, – negailėjo kritikos dabar jau buvęs Ramūno Karbauskio bendražygis.

„Nepaklusę režisieriaus komandai kasti pykčio ir susipriešinimo apkasus viešai pasmerkiami sakant, kad „valdžia jiems yra tikslas“. Pirmininke, ir Jūs, ir aš puikiai žinome, kad tie žmonės politiką pasirinko norėdami daryti pokyčius, norėdami kurti socialiai teisingesnę ir turtingesnę Lietuvos visuomenę, gerovę Lietuvos šeimoms. Jie pasitraukė, nes norėjo tęsti tai, ką kartu pradėjome, ir tai, ką šiandien išbraukia LVŽS iš savo politinės darbotvrkės“, – rašoma laiške.

„Aš nenoriu būti žmogus, kuris į politiką žiūri tik kaip į mūšio lauką. Aš nenoriu būti politikas, kaupiantis sau visuomenės palaikymo taškus karingais supriešinimo žodžiais, o ne kasdieniais darbais. Aš nenoriu eiti keliu, kuris skaldo visuomenę. Dėl to nuoširdžiai dėkodamas už viską, ką man – jaunam politikui – davėte kiekvienas iš Jūsų, šiandien priimu sprendimą nutraukti narystę LVŽS“, – reziumavo V. Sinkevičius.

2021 12 12 12:14
Spausdinti