Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


LVŽS BYRA
„Valstiečius“ paliko dalis Pasvalio rajono skyriaus narių, tarp jų – ir pirmininkas
BNS
BNS foto
R. Karbauskis prarado dar vieną partijos skyrių.

Opozicinių „valstiečių“ partiją paliko dalis narių iš Pasvalio rajono skyriaus, tarp jų – ir pirmininkas Vladas Linkevičius, informavo šios politinės jėgos atstovė.

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) negavo jokio oficialaus patvirtinimo apie skyriaus pasitraukimą, išskyrus kelis narius, kurie pasitraukė iš partijos“, – BNS šeštadienį sakė LVŽS atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.

„Jie išsibraukė iš partijos narių. Skyriaus pirmininkas yra tarp jų, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad skyriaus nebelieka“, – pridūrė ji.

D. Vencevičienės teigimu, iš partijos pasitraukė „iki penkių narių“, tuo metu skyriuje jų yra kiek daugiau nei 90.

Tuo metu buvęs skyriaus pirmininkas V. Linkevičius BNS teigė, kad iš partijos pasitraukė didžioji dalis narių: „Tikrai ne penki ir ne dešimt. Abejoju, ar dabar jie čia skyrių bepadarys.“

Netiko R. Karbauskio elgesys

Pasak Pasvalio rajono politiko, iš „valstiečių“ partijos pasitraukusieji ketina prisijungti prie Sauliaus Skvernelio kuriamos partijos „Vardan Lietuvos“.

V. Linkevičiaus teigimu, mintis palikti LVŽS „brendo jau seniai“. „Čia ne mano vieno sprendimas buvo, aktyvas skyriaus priėmė tokį sprendimą. Ne vienas argumentas lėmė. Seniai mums nepatiko Ramūno Karbauskio vadovavimas, ypač kai pradėjo mėtytis tokiais žmonėmis kaip Tomas Tomilinas“, – kalbėjo jis.

Pasak politiko, partijos skyriui jis vadovavo maždaug du dešimtmečius, o pasitraukti nusprendė S. Skverneliui įkūrus naują frakciją Seime.

Kiek anksčiau apie sprendimą trauktis iš „valstiečių“ ir jungtis prie buvusio premjero kuriamos politinės jėgos nusprendė Lazdijų skyrius.

Partijos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas planuojamas kitų metų pirmąjį ketvirtį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 11 21:33
Spausdinti