Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


RINKIMAI
Vilniaus mero rinkimus pralaimėjęs M. Majauskas apie politinę ateitį ir Seimo rinkimus dar nesvarsto: taip toli neplanuoju
ELTA
ELTA
Mykolas Majauskas.

Seimo narys, trečią vietą rinkimuose į Vilniaus mero postą užėmęs Mykolas Majauskas apie savo politinę ateitį kalba mįslingai. Jis tikina toliau atstovausiąs visuomenei kaip „savarankiškas, nepriklausomas politikas“, o apie Seimo rinkimus tvirtina dar negalvojantis.

„(Planuoju – ELTA) toliau atstovauti visuomenei kaip savarankiškas, nepriklausomas politikas ir neplanuoju jungtis prie jokių politinių bendruomenių“, – pirmadienį ELTA surengtoje spaudos konferencijoje teigė M. Majauskas.

„Taip toli tikrai neplanuoju. Dabar jaučiuosi gerai, užtikrintai“, – paklaustas apie galimą kandidatavimą 2024-ųjų metų Seimo rinkimuose sakė jis.

Tuo metu kalbėdamas apie nesėkmės sostinės mero rinkimuose priežastis, politikas akcentavo laiko trūkumą „paprastam bendravimui su vilniečiais“. M. Majauskas aiškina kampaniją pradėjęs tada, kai „kitos politinės jėgos jau turėjo visus instrumentus“.

„Man ir komandai pritrūko laiko tiesiog žmogiškam, paprastam bendravimui su vilniečiais. Įtikinimui, kad įgyvendinsime būtinus pokyčius Vilniuje, rasime bendrą kalbą su skirtingomis politinėmis partijomis, bendruomenėmis ir jas pavyks susodinti prie vieno stalo. Mes startavome, kai jau kitos politinės jėgos turėjo visus instrumentus, finansavimą, programą, komandas, savanorius, mes įšokome į traukinį pakankamai vėlai, likus vos keliems mėnesiams. Pritrūko laiko“, – akcentavo politikas.

Paramos antrame ture nei vienam kandidatui neišreiškė

Tuo tarpu paklaustas, kuriam kandidatui į Vilniaus mero postą išreikš palaikymą antrajame rinkimų ture, parlamentas tvirtino palaikysiąs „sąžiningą ir veržlų“ kandidatą, o žmonės, balsavę už M. Majauską pirmajame ture, sprendimus priims patys.

„Linkiu abiem kandidatams sėkmės. Be jokios abejonės dalyvausiu, kaip rinkėjas, antrame ture ir balsuosiu vadovaudamasis tokiomis pačiomis nuostatomis, kaip ir pirmajame rinkimų ture. Noriu, kad Vilnius būtų šeimininko rankose, kuris yra sąžiningas ir veržlus. Žmonės, kurie balsavo už mane yra savarankiški žmonės, savarankiškai mąstantys ir priimantys sprendimus. Nemanau, kad jiems reikia nurodymų, ką jie turėtų sekti, už ką balsuoti, jie apsispręs patys, savarankiškai“, – pabrėžė politikas.

ELTA primena, kad savivaldos rinkimuose sėkmė labiausiai šypsojosi Lietuvos socialdemokratų partijai – partija jau laimėjo mero postus 10 savivaldybių. Liberalų sąjūdis užsitikrino keturias merų pozicijas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai laimėjo mero postus poroje savivaldybių.

Iš 60 savivaldybių, 26-iose antrojo turo nebereikės – ten merai išrinkti pirmajame ture.

Konservatoriai pirmajame rinkimų ture laimėjo du mero postus: Palangos miesto savivaldybėje ir Molėtų rajono savivaldybėje.

Į antrąjį rinkimų turą taip pat pateko 11 konservatorių iškeltų kandidatų.

Vilniaus mieste konservatorių kandidatas Valdas Benkunskas surinko 30,79 proc. Jis antrajame rinkimų ture susirinks su partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatu Artūru Zuoku, surinkusiu 21,40 proc. balsų. Tuo metu M. Majauskas liko trečias, surinkęs 10,65 proc. balsų.

2023 03 06 12:27
Spausdinti