Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


LVŽS
Viskas pagal planą: „valstiečių“ pirmininku perrinktas R. Karbauskis
BNS

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininku sekmadienio rytą perrinktas ligšiolinis partijos vadovas Ramūnas Karbauskis.

Kaip BNS informavo LVŽS atstovė spaudai Dalia Vencevičienė, už R. Karbauskį nuo antradienio vykusiuose visuotiniuose partijos pirmininko rinkimuose balsavo 72 proc., už jam iššūkį metusį parlamentarą Giedrių Surplį – 28 proc. balsavusiųjų. Iš viso balsavo 56 proc. partijos narių.

R. Karbauskis perrinktas ketverių metų kadencijai.

Jis BNS sakė, jog partija artimiausiu metu koncentruosis į 2023-iųjų pavasarį vyksiančius savivaldos rinkimus, be kita ko, stiprinant LVŽS pozicijas po pranešimų, jog dalis „valstiečių“ žada jungtis prie buvusio R. Karbauskio bendražygio Sauliaus Skvernelio buriamos partijos.

„Informacija, kad traukiasi skyriai, pasirodė ne visiškai teisinga, nes Lazdijų skyrius aktyviai dalyvavo balsuojant dėl pirmininko. Matome, kad iš skyriaus pasitraukė tik dalis žmonių ir tai buvo mūsų buvusios partijos narės, atstovavusios partijai, ir buvusio skyriaus pirmininko iniciatyva. O partija, kuri buria į savo gretas socialdemokratus, konservatorius, „valstiečius“ ir bet ką kitą, tuo pačiu įrodo, kad jokiais vertybiniais pagrindais nesivadovauja“, – BNS sakė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas tikino, kad prie partijos ketinimus jungtis prie partijos Vilniaus skyriaus išreiškė keli šimtai buvusios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narių, toliau bus siekiama stiprinti ir kitus skyrius.

„Kad išėjo kažkiek Lazdijų skyriaus žmonių, nereiškia, kad mes nedalyvausime rajone rinkimuose, mes dalyvausime visose savivaldybėse rinkimuose ir, be abejonės, sieksime geriausio rezultato. Aš manau, kad šitie savivaldybių rinkimai mums gali būti tikrai pakankamai sėkmingi, nes miestuose mūsų pajėgos stiprėja žymiai“, – kalbėjo jis.

Anot jo, didžiausia opozicinė frakcija Seime toliau sieks užkirsti kelią alkoholio kontrolės panaikinimui, narkotikų dekriminalizavimui, tos pačios lyties partnerystės įteisinimui.

„Valstiečiai“ pirmą kartą pirmininką renka visuotiniuose tiesioginiuose rinkimuose. Išrinktą lyderį gruodžio 11-ąją tvirtins LVŽS suvažiavimas.

R. Karbauskis LVŽS vadovauja daugiau nei dešimtmetį. Pastarąjį kartą pirmininku jis perrinktas 2019 metais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi per 4,3 tūkst. narių ir antrą pagal dydį 22 narių frakciją Seime.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 05 12:30
Spausdinti