Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KAUNAS
VTEK pradėjo tyrimą dėl galimo V. Matijošaičio interesų konflikto Kauno savivaldybėje
BNS
Erikas Ovčarenko/BNS
V. Matijošaitis.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį pradėjo tyrimą dėl Kauno mero Visvaldo Matijošaičio galimo interesų konflikto, jo vadovaujamai savivaldybės komisijai sprendžiant mero šeimos sklypų privatizavimo klausimus.

VTEK pranešė vertinsianti, ar V. Matijošaitis tinkamai vykdė nusišalinimo pareigą, pasirašydamas Kauno miesto savivaldybės urbanistiniams, architektūriniams ir investiciniams klausimams spręsti skirtos komisijos, kurios pirmininkas jis yra, posėdžių protokolus.

Šiuose posėdžiuose, be kita ko, buvo svarstomi ir klausimai, galbūt susiję su V. Matijošaičio ir jam artimo asmens turtiniais interesais.

Šių aplinkybių vertinimą VTEK nusprendė atlikti savo iniciatyva, reaguodama į LRT tyrimą apie mero šeimos sklypų privatizavimo aplinkybes. Jo duomenimis, naudodamasis neskaidria schema Kauno mero sūnus, miesto tarybos narys Šarūnas Matijošaitis už mažesnę nei rinkos kainą įgijo 2,5 mln. eurų vertės žemės sklypų patraukliose Kauno vietose.

Anot LRT, per dvi V. Matijošaičio kadencijas Kauno mieste buvo suformuota beveik tūkstantis žemės sklypų, į kuriuos atkurtos nuosavybės teisės. Beveik kas šeštas sklypas per vidutiniškai du mėnesius nuo suformavimo atsidurdavo Š. Matijošaičio arba su juo susijusių asmenų rankose.

2022 12 22 15:09
Spausdinti