Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


COVID-19
Vyriausybė planuoja nutraukti ekstremaliąją situaciją dėl COVID-19
BNS
Pexels

Vyriausybė trečiadienį planuoja nutraukti ekstremaliąją situaciją dėl COVID-19, teigia premjerė Ingrida Šimonytė.

„Šį trečiadienį Vyriausybė planuoja priimti sprendimą dėl ekstremalios padėties nutraukimo, susijusio su COVID situacija, ir perkelti, kadangi jau taip pasiruošta, perkelti šios ligos profilaktiką taip pat ir gydymą į bendruosius imunoprofilaktikos ir gydymo algoritmus“, – Seime antradienį sakė premjerė.

Ekstremalioji situacija dėl COVID-19 paskelbta kilus koronaviruso pandemijai prieš dvejus metus, ir iki šiol galiojo be pertraukos.

Šiuo metu dauguma anksčiau įvestų ribojimų yra panaikinti, išlieka reikalavimai dėvėti kaukes gydymo, globos įstaigose ir viešajame transporte. Asmenų, sergančių COVID-19, izoliacija sutrumpinta iki penkių dienų, netaikomi ir izoliacijos reikalavimai turėjusiems kontaktą su sergančiuoju.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą nustatyti 453 COVID-19 atvejai, o dviejų savaičių susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų nuosekliai mažėja ir šiuo metu siekia apie 590 atvejų, teigiamų testų rodiklis sudaro maždaug penktadalį nuo visų pasitikrinusiųjų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 19 10:46
Spausdinti