Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


MERO RINKIMAI
W. Tomaszewskis dalyvaus Vilniaus mero rinkimuose
BNS
Lukas Balandis/BNS
V. Tomaševskis.

Europarlamentaras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis Waldemaras Tomaszewskis dalyvaus Vilniaus mero rinkimuose.

„Vakar mes taryboje patvirtinome aštuonias kandidatūras į mero postus, tai tame tarpe buvau ir aš, Vilniaus miesto savivaldybėje, patvirtintas kandidatu į merus“, – BNS penktadienį sakė W. Tomaszewskis.

Anot jo, LLRA-KŠS sąrašą Vilniuje ves dabartinė sostinės vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Jis atsargiai vertina savo galimybes rinkimuose, taip pat sako gerbsiantis visus kandidatus, bet tvirtina, kad rinkimuose „favoritas yra Artūras Zuokas“.

„Stengsimės pateikti labai gerą programą, pirmiausia, norime sutvarkyti priemiesčius, nes centras sutvarkytas (...), o priemiesčiai reikalauja daug dėmesio“, – sakė politikas.

„Koncentruosiuosi į savo rinkimų programą, nenoriu aptarinėti kitų konkurentų, kiekvienas yra garbingas. Bet jei paklaustumėte, kas yra favoritas, tai favoritas manau, yra Artūras Zuokas, kuris turi didelę patirtį. Tai yra svarbu, kadangi lozungų gali būti daug, bet reikia daryti darbus, ką darome ir mes“, – pridūrė W. Tomaszewskis.

Politikas taip pat patikino, jog neabejodamas atsisakytų europarlamentaro mandato, jei būtų išrinktas sostinės meru.

Konservatoriai į sostinės merus kelia dabartinį vicemerą Valdą Benkunską, Laisvės sąjunga – parlamentarą Tomą Vytautą Raskevičių, socialdemokratai – parlamentarę Rasą Budbergytę, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – parlamentarą Luką Savicką, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – europarlamentarą Stasį Jakeliūną.

Partija „Laisvė ir teisingumas“ į merus siūlo buvusį sostinės merą Artūrą Zuoką, Lietuvos regionų partija – buvusį kariuomenės vadą Valdą Tutkų, Lietuvos žaliųjų partija – Žaliosios politikos instituto prezidentą Remigijų Lapinską, kaip nepriklausomi kandidatai mero posto sieks parlamentarai Mykolas Majauskas ir Aidas Gedvilas.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų kovą.

2022 12 23 13:20
Spausdinti