Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


NEDRAUGIŠKI GRŪDAI
Žemės ūkio produkcijos importui iš Rusijos ir Baltarusijos gresia draudimas: Seime pateiktas siūlymas
ELTA
Paulius Peleckis/BNS
Seimas.

Įvairioms frakcijos atstovaujanti Seimo narių grupė siūlo laikinai uždrausti importuoti į Lietuvą žemės ūkio produktus ir pašarus, kurių kilmės šalis yra Rusija arba Baltarusija.

Tai numatančias Žemės ūkio, maisto ūkio ir kaimo plėtros įstatymo pataisas įregistravo Seimo Kaimo reikalų, Ekonomikos komitetų pirmininkai Viktoras Pranckietis, Kazys Starkevičius ir kiti parlamentarai.

Siūloma, kad importo draudimas galiotų nuo šių metų balandžio 15 d. iki 2025 m. liepos 1 d.

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas V. Pranckietis sakė, kad bus bandoma pateikti šį projektą jau pirmosiomis Seimo pavasario sesijos dienomis.

„Matome, kad grūdų kaina krenta vien dėl to, kad yra neribojamas, nekontroliuojamas jų įvežimas iš Rusijos ir Baltarusijos. Todėl siūlome imtis tokių priemonių, kad būtų sustabdyta ta prekyba, kuri net nėra legalizuota niekaip. Mes norime, kad jos nebūtų, kad iš tų šalių tai yra iš Rusijos ir Baltarusijos grūdai nepatektų į mūsų rinką, kad būtų sustabdytas srautas grūdų, kuris visiškai išbalsuoja rinką“, – Eltai sakė V. Pranckietis.

Įstatymo pataisas parėmė beveik 20 parlamentarų.

ELTA primena, kad vienas iš sausio mėnesį protestavusių Lietuvos ūkininkų reikalavimų buvo sustabdyti rusiškų grūdų tranzitą.

2024 02 29 15:34
Spausdinti