Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 6 d.


SKVOŠAS
Į žaidynes žengia skvošas
Saulius Ramoška
Irma Matusytė
L. Kazemekaitis jau skina pergales tarptautinėse arenose.

Į 2028 m. Los Andželo vasaros olimpinių žaidynių programą kartu su dar keturiomis kitomis šakomis įtrauktas skvošas. Kokios galimybės olimpiniame skvošo turnyre turėti Lietuvos atstovą?

Kai prieš trejus metus, 2020-aisiais, Tarptautinis olimpinis komitetas į Paryžiaus olimpinių žaidynių sporto šakų programą įtraukė breiką, niekas nesitikėjo, kad Lietuvos vardą kitąmet vyksiančiose Paryžiaus žaidynėse garsins jaunoji breiko šokėja Dominika Banevič. Šešiolikmetė sportininkė kelialapį į kas ketverius metus vykstančią pasaulinę sportininkų fiestą pelnė tapusi pasaulio čempione. Ar įmanoma, kad per skvošo debiutą 2028-ųjų žaidynėse sėdėdami prie TV ekranų palaikysime Lietuvos atstovą?

„Žinią, kad skvošas įtrauktas į olimpinę programą, visas skvošo pasaulis sutiko entuziastingai. Siekėme tapti olimpine sporto šaka ir galiausiai tai pavyko, – sakė Lietuvos skvošo asociacijos (LSA) prezidentas Edvinas Saveikis. – Nors Lietuvoje neturime gilių skvošo tradicijų, šiuo metu jau auga trečia skvošo karta. Tai šviesią ateitį Lietuvoje turintis sportas.“

Infrastruktūra išsiplės dvigubai

2023 12 03 06:45
Spausdinti