Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 6 d.


PORTRETAS
Kuklusis mažylis L. Messi
Saulius Ramoška
Shutterstock

Argentinietis Lionelis Messi pasiekė viską, ką galėjo, futbole su klubais ir rinktine. Paskutinį trūkstamą trofėjų – Pasaulio taurę – jis iškėlė 2022 m. pasaulio čempionate Katare.

35 metų L. Messi dažnai lyginamas su Argentinos legenda Diego Maradona ir triskart pasaulio čempionu brazilu Pelé. Tik skirtumas toks, kad L. Messi liko ištikimas futbolui ir nepasidavė priklausomybėms: netapo mergišiumi kaip Pelé ir niekada nepasižymėjo nevaldomais emocijų pliūpsniais aikštėje bei už jos ribų, nekovojo su priklausomybėmis nuo narkotinių medžiagų ar alkoholio kaip D. Maradona.

Asmeniniame gyvenime Lionelis išvengė skandalų. Su žmona Antonela Roccuzzo jis gyvena nuo 2008-ųjų, oficialiai susituokė 2017-ųjų birželio 30 d. Su ja augo Rosarijuje, abu pažįstami nuo penkerių. Šeima augina tris sūnus – Thiago, Mateo ir Ciro.

Legendos statusą L. Messi įtvirtino 2022 m. gruodį pasaulio čempionate Katare, kai po 36 metų pertraukos atvedė Argentinos rinktinę į didžiausią pergalę – čempionės sostą. Finale su Prancūzija jis įmušė du įvarčius, o paskui buvo taiklus baudinių serijoje. Jis išrinktas geriausiu FIFA 2022 m. žaidėju, rinkimuose nurungė prancūzus Karimą Benzemą ir Kylianą Mbappe. Geriausiu FIFA žaidėju jis tapo antrą kartą per savo karjerą, o pasaulio čempionu – pirmą.

2023 04 01 06:45
Spausdinti