Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


NELAIMĖ
Legendos pabaiga: žuvo NBA žvaigždė Kobe Bryantas
Alfa.lt
NBA žvaigždė Kobe Bryantas.

Vienas garsiausių NBA krepšininkų 41 metų Kobe Bryantas sekmadienį tragiškai žuvo sraigtasparnio avarijoje, praneša portalas TMZ.

K. Bryantas – ne vienintelė Kalifornijoje įvykusios tragedijos auka, iš viso pranešama apie penkis žuvusiuosius.

Su žmona Vanessa K. Bryantas buvo susilaukęs keturių dukterų. Iš pradžių manyta, kad nei sutuoktinės, nei kurios nors atžalos avarijos metu sraigtasparnyje nebuvo, tačiau vėliau paaiškėjo, jog kartu su krepšininku žuvo trylikametė jo dukra Gianna.

Sraigtasparnis buvo itin mėgstama garsaus krepšininko transporto priemonė, JAV platumose padėdavusi įveikti didelius atstumus. Vidutinio dydžio komercinės paskirties sraigtasparniu „Sikorsky S-76“ K. Bryantas keliauti pradėjo dar aktyviai žaisdamas krepšinį.

Nelaimės dieną K. Bryantas kartu su kitais keleiviais skrido į krepšinio treniruotę.

Anot liudytojų, avarijos priežastimi galėjo tapti sraigtasparnio kabinoje ar variklio vietoje kilusi ugnis.

2016 m. karjerą užbaigęs K. Bryantas ne tik buvo gerbėjų itin mėgstamas krepšininkas, bet ir tituluotas atletas, penkis kartus tapęs NBA čempionu (2000–2002, 2009–2010 m.), taip pat 2008 ir 2012 m. iškovojęs olimpinį aukso medalį.

Socialiniuose tinkluose išreiškia pagarbą

Tragiška K. Bryanto žūtis nepaliko abejingų jo kolegų, apie sielvartą prabilusių socialiniuose tinkluose. Liūdesį dėl garsaus krepšininko mirties pareiškė Zoranas Dragičius, Luka Dončičius, Martynas Pocius ir daugelis kitų žinomų atletų.

2020 01 27 09:50
Spausdinti