Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


KREPŠINIS
Ne „Žalgirio“ mūšis
Saulius Ramoška
BNS nuotr.
„Žalgirį“ pribaigė „Lietkabelis“.

Per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) 29 metų istoriją šiemet pirmą kartą tituluočiausia šalies komanda Kauno „Žalgiris“ nekovojo finale. Ar tai taps tendencija?

2021–2022 m. sezono pradžioje „Žalgiris“ planavo sukaupti 6,3 mln. eurų biudžetą, vėliau klubo direktorius Paulius Motiejūnas patikino, kad pinigų turėtų būti surinkta daugiau. Tačiau Eurolygoje tai buvo vienas mažiausių biudžetų ir „Žalgirio“ svarbiausiu sezono tikslu tapo apginti LKL čempiono titulą.

Nepavyko. Žalgiriečiai net nepateko į finalą. Tai nutiko pirmą kartą nuo 1993–1994 m. sezono, kai buvo surengtas pirmasis LKL čempionatas. Kad „Žalgiris“ bus nuverstas nuo sosto, mažai kas tikėjosi, nes Kauno klubas šalies lygoje karaliavo 11 metų iš eilės, daugelį metų grumiasi su pajėgiausiomis Europos komandomis, o ekipos biudžetas – kaip visų dešimties LKL komandų kartu sudėjus.

Per sezoną Kauno klube buvo net trys treneriai: pradėjo vienas, perėmė kitas, pabaigė trečias. Kad ir kaip stengėsi, nė vienam nepavyko padaryti nieko geresnio.

2022 07 06 06:45
Spausdinti