Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 6 d.


SPORTO ISTORIJA
Pelenė su šautuvu
Saulius Ramoška

Prieš 20 metų auksinį šūvį paleidusi Daina Gudzinevičiūtė užsitikrino sau įrašą Lietuvos sporto istorijoje ir svarbų vaidmenį dabartyje

Lietuvos sporto istorijai rugsėjo 18-oji svarbi dėl dviejų įvykių. 1991 m. šalis buvo sugrąžinta į Tarptautinį olimpinį komitetą, o 2000-aisiais olimpine čempione tapo pirmoji nepriklausomai Lietuvai atstovaujanti moteris – D. Gudzinevičiūtė Sidnėjuje šaudymo į skriejančius taikinus rungtyje iškovojo aukso medalį.

D. Gudzinevičiūtė yra ir vyriausia Lietuvos olimpinė čempionė – jai tuomet buvo 34-eri.

„Esu skaičiavusi, kad mano gyvenimas keičiasi kas 12 metų. Nepamenu, kas buvo 1976-aisiais, tuomet mokiausi ketvirtoje klasėje. Bet 1988 m. pirmą kartą nuvykusi į Europos čempionatą laimėjau du aukso medalius. O po dvylikos metų pasirodžiau taip, kaip turbūt niekas nesitikėjo – laimėjau olimpinių žaidynių auksą. Mėgstu sakyti „laimėjome“, nes tai nėra mano vienos nuopelnas. Man padėjo daug žmonių, o pirmiausia – šviesaus atminimo treneris Vytautas Blonskis. Dar po 12 metų laimėjau Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimus“, – IQ žurnalui sakė D. Gudzinevičiūtė.

2020 08 02 06:43
Spausdinti