Meniu
Prenumerata

pirmadienis, balandžio 29 d.


JAV FUTBOLAS
Rožinė beprotybė
Saulius Ramoška
Scanpix
L. Messi Majamyje nestabdo.

Kadaise Profesionalų futbolo lyga (Major League Soccer, MLS) buvo kuriama JAV siekiant surengti 1994 m. pasaulio futbolo čempionatą. O dabar joje ėmė žaisti L. Messi...

1993-iaisiais įkurtos MLS pirmajame sezone dalyvavo tik 10 komandų. MLS buvo pelniusi reputaciją lygos, į kurią žaisti atvyksta karjeros saulėlydžio laukiantys futbolininkai, o pats futbolas JAV esą mažai kam įdomus. Tačiau šiuo metu MLS yra labiausiai besiplečianti lyga pasaulyje, rungtynių lankomumas – kaip geriausių Europos čempionatų, rungtynės transliuojamos 120 šalių, lyga turi daug rėmėjų ir veikia kaip nepriekaištingas verslo modelis. Kokia MLS paslaptis?

Daugelis vis dar mato MLS kaip lygą, į kurią vyresnės žvaigždės ateina užsidirbti pinigų ir smagiai praleisti laiko. Ir tai iš dalies yra tiesa. Dar 2020 m. iš Europos į lygą atvykusių žvaigždžių sąrašas buvo įspūdingas: Stevenas Gerrardas, Didier Drogba, Andrea Pirlo, Davidas Villa, Frankas Lampardas, Bastianas Schweinsteigeris ir daugelis kitų. Nuo 2018-ųjų du sezonus Los Andželo „Galaxy“ klube rungtyniavo Zlatanas Ibrahimovičius, kuris paskui nutarė grįžti į Europą ir iš liūno traukti AC „Milan“ ekipą.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2023 09 02 06:45
Spausdinti